Še nekaj domačega: Atlantida

Forum o knjigah in serijah, ki spadajo pod kategorijo Znanstvena fantastika.
Uporabnikov avatar
BojanE
Human
Prispevkov: 189
Pridružen/a: 24 sep 2010, 14:43
Kontakt:

Še nekaj domačega: Atlantida

PrispevekNapisal/-a BojanE » 24 sep 2010, 19:34

Mogoče za malce zabave zgodba Atlantida: Imperij sončnega boga. Želim vam prijetno branje.
Link do dražilnika:
Atlantida 1
Slika
Pokušina:
***
Atlantis je večen. Imperij je večen. Edini Bog, Re A'Thum je večen. Galaktični imperij je vse, kar vidi oko na nebu. Imperij je vse v krogu pol milijona parsekov. Tisočletja varuhi Imperija vladajo s Korše. Majhen otok na robu Galaksije je srce Imperija. Tam je Hajakel, mistično središče moči. Lux aurum z nevidnimi nitmi povezuje sto petdeset milijonov naseljenih svetov Cesarskega sektorja, Kolonij in Zunanjih patarkij. Izvor Lux Auruma je protonij, kadiš laban, preko Cerkve osebno razodetje Rejeve volje.
Remus I. je lutka. Zadnjih petnajst let je služil petim svojim predhodnikom. Zgolj eden od njih se je vrnil k Reju po svoji volji, a ostale so tja poslali dvorni udari. Moč je od nekdaj močna motivacija in cesarska krona je simbol največje moči. Remus pa ni navaden uzurpator, temveč maska mogočne Kleone Remus Aladah, Velike svečenice Univerzalne Cerkve. Svojo moč je gradila na izčrpavanju in pešanju vseh redov Cerkve.
***
Harold I. Kaladski ne potrebuje blišča. Njegova moč je za razliko od preostalega plemstva zelo realna. Kaladija je edino kraljestvo cesarskega sektorja, ki uživa precej realne neodvisnosti. Zahvaliti se ima geološkim okoliščinam. Kaladija je edini znan svet z uporabnim najdiščem eratza, temeljne surovine protonija. Severna potresna celina je en sam rudnik. Korporacija pod dvornim nadzorom izkopava dragoceno rudnino in jo pošilja v ašege Adraxa, posebna svetišča cerkvenega reda Neteru'Toth. Skrivnost predelave surove, silno nevarne kovine v čudežni protonij je v rokah svečeništva. Bog Re je Cerkvi zaupal to temeljno skrivnost poti do zvezd. Protonij je temelj magije Lux aurum, laično rečeno protonijske magije, ki je učinkovito približala desetine tisoče parsekov oddaljene kotičke Galaksije. Protonij na poseben način razširi sposobnosti spečih delov možganov, ki lahko z močjo osrediščenja nadzorujejo največjo cerkveno svetinjo – ainip hešamej. S tem čudežnim orodjem upravljajo svečeniki Ozirisa. Samo moški možgani so sposobni naddimenzijskega izračuna vektorjev T-energije in njene specifične koncentracije, potrebne za točkovni skok.
Harold se nasloni na ograjo in opazuje krošnje dreves. Gosta vegetacija pripada Divjini, kamor Atlantida nima dostopa. Pač Rejeva volja. Začuti bližino še ene osebe. Počasi se obrne in se sreča z živahnim cesaričinim pogledom. Vljudnostno kratko prikima. Ona stopi do ograje in pogled ji zaplava v daljavo:
»Dragi Harold, pustiva protokol in narejeno vljudnost. Berem vas, kot berem svete spise,« in se sunkovito obrne proti njemu. Kleona je lepa ženska Anastazijinih let. Malce ga je zmedla količina gubic okoli oči, kajti devištvu zaobljubljene svečenice ohranijo do pozne starosti svojo mladostno svežino. Skratka, Kleona je sicer na videz lepa, vendar ne tako deviško mlada ženska. Temni lasje plahutajo v vetru. Zajame sapo, želi nekaj reči, a ga ženska prehiti:
»Pustite svoje misli tam, kjer so. Vem, v treh letih ste bili na dveh kronanjih in zdaj ste na tretjem. Sprašujete se, kako se lahko moti vsemogočni Re? Kako?« in vanj zapiči srep pogled roparice na preži. Harold zakašlja. Res ga je presenetila. Prebrala mu je misli. Kralj samo izdihne in prekriža roke na hrbtu. Ženska nadaljuje:
»Od zdaj bo drugače. Saj vem! Ne me prekinjati. Te besede je izustil tudi heretični predhodnik mojega ponižnega moža. Tudi njegova kratka epizoda je še ena stranpot zgodovine. Cesarstvo je uspavano in z boleznijo zaznamovano telo. Stoletja je bolezen napredovala in Remis se je odločil, da mora narediti konec,« in obrne glavo proti zelenim širjavam, nad katerimi poplesavajo poznopopoldanski sončni žarki. Harold zakašlja in tiho odvrne:
»Izkušnje me učijo, da ste tudi vi, skupaj z vašim možem, zgolj ena od epizod te tragedije. Sprijaznjen sem z dejstvi. Re nas je zapustil na podoben način, kot je zapustil Elohime. Kaj so Elohimi? Oni so legenda, mitologija zore Imperija izpred petdeset tisočletij. Rejev torša je samo v mit vtkan strah pred neizogibnim. Mene ni strah,« in zapiči v njo svoje nenavadno svetle oči.
Nazadnje uredil/a BojanE dne 11 jun 2015, 10:21, skupaj urejeno 1 krat.
NAUK: delaj dobro! :angel:

Uporabnikov avatar
Catnip.
Human
Prispevkov: 125
Pridružen/a: 11 jul 2012, 17:27

Re: Še nekaj domačega: Atlantida

PrispevekNapisal/-a Catnip. » 14 jul 2012, 17:40

To poznam, in sm hotela bat ampak nism;)
Te ne privlači..usaj mene ne.
“I love you, Roza.I'll always be here for you. I'm not going to let anything happen to you."
The words were wonderful and dangerous. He shouldn't have said anything like that to me. ~ Dimitri Belikov & Rose Hathaway

Uporabnikov avatar
BojanE
Human
Prispevkov: 189
Pridružen/a: 24 sep 2010, 14:43
Kontakt:

Re: Še nekaj domačega: Atlantida

PrispevekNapisal/-a BojanE » 07 apr 2015, 12:02

Atlantida je zdaj na svoji domeni. Izšla je E knjiga in te dni bomo začeli z distribucijo tudi tiskane knjige.
Vse o projektu na spletni strani Atlantide.
Najdete tudi dražilnik in vse, kar je povezano s tem projektom - tudi dodatki, ki so samo v E knjigi.
Še naslov knjige:
Atlantida: Imperij sončnega boga
Uživajte v branju!
Slika
NAUK: delaj dobro! :angel:

Uporabnikov avatar
BojanE
Human
Prispevkov: 189
Pridružen/a: 24 sep 2010, 14:43
Kontakt:

Re: Še nekaj domačega: Atlantida

PrispevekNapisal/-a BojanE » 11 jun 2015, 10:17

Atlantida je že v knjižnicah. Izposoja je OK. Nadaljevanje, oziroma naslednja zbirka že nastaja.
NAUK: delaj dobro! :angel:


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska:: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost