Pozabljen naslov knjige iz srednješolskih let

Kaj beremo, pišemo, knjižnice, napovedniki, najlepše in najgrše platnice, eknjige, ...
pozabilknjigo
Pixy
Prispevkov: 1
Pridružen/a: 28 apr 2020, 07:51

Pozabljen naslov knjige iz srednješolskih let

PrispevekNapisal/-a pozabilknjigo » 28 apr 2020, 08:14

Pozdravljeni,

vse skupaj je malo neverjetno, vendar mi stvar ne da miru. Včeraj pred spanjem so moji misli nekam zatavale in se spomnile knjige, ki sem jo prebral v času srednje šole (kdo ve, morda osnovne šole) za domače branje (cca nekje med leti 2008-2013). Spomnim se ne kaj prav veliko, zagotovo pa bom, če se še kaj spomnim, informacije dodal v to temo.

Kar imam v spominu:
- Glavna osebna - mislim, da je bil fant mlajših let - je nekako "slišala" misli ostalih. Nisem prepričan ali vseh, ali samo nekaterih.
- Glavna oseba je imela brata ali sestro (oz. nekoga blizu, istih let), s katerim je lahko komunicirala preko misli, torej, brez dejanskega govorjenja. Način pogovora, ki je zapisan v knjigi, je sicer potekal normalno.
- Tak način pogovora je med njima tudi prevladoval, saj se je okoli njiju vedno dogajala nekakšna drama; spomnim se, da sta živela v nekem manjšem mestecu, ki je bilo napadeno s strani nekih "sovražnikov".
- Noben ni vedel, da tak način komunikacije med njima obstaja, da lahko slišita misli od drug drugega. Niti domači (starši), če so sploh bili v zgodbi ...
- Na neki točki se spomnim, da sta bila oba privedena pred "poglavarja/glavnega" teh sovražnikov, ki so napadli mesto. Ugotovila sta, da tudi on lahko na nek način "sliši/vidi misli". Spomnim se, da je bil ta poglavar vedno sumničav, da se nekaj dogaja, če je glavna oseba razmišljala preveč intenzivno/na glas (oz. se je pogovarjala z bratom/sestro/kdorkoli je bil druga oseba). Spomnim se tudi, da (ko sta bila v njegovi prisotnosti) sta morala hitro "izprazniti misli", da nista izpadla sumljiva, ko je "pogledal" v njune misli.

To je to. Vem, da je zgoraj napisano en velik skupek ničesar. Če slučajno komu kaj pade na pamet bom zelo hvaležen za pomoč.

Lep pozdrav,
Matej

Uporabnikov avatar
Jerneja
Opravljen bralni izziv 2018
Opravljen bralni izziv 2018
Prispevkov: 340
Pridružen/a: 18 avg 2013, 11:55
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Pozabljen naslov knjige iz srednješolskih let

PrispevekNapisal/-a Jerneja » 24 maj 2020, 17:29

Žal ti ne znam pomagati, sliši se mi sicer mičkeno znano... Kakorkoli, upam da uspeš najti.
Creativity is intelligence having fun
Obišči moj blog: preberi novice iz knjižnega sveta, recenzije knjig, popotniške objave in več
https://www.pesemptic.com/


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Bing [Bot] in 3 gostov

cron