Stran 1 od 1

Pozabljen naslov knjige iz srednješolskih let

Objavljeno: 28 apr 2020, 08:14
Napisal/-a pozabilknjigo
Pozdravljeni,

vse skupaj je malo neverjetno, vendar mi stvar ne da miru. Včeraj pred spanjem so moji misli nekam zatavale in se spomnile knjige, ki sem jo prebral v času srednje šole (kdo ve, morda osnovne šole) za domače branje (cca nekje med leti 2008-2013). Spomnim se ne kaj prav veliko, zagotovo pa bom, če se še kaj spomnim, informacije dodal v to temo.

Kar imam v spominu:
- Glavna osebna - mislim, da je bil fant mlajših let - je nekako "slišala" misli ostalih. Nisem prepričan ali vseh, ali samo nekaterih.
- Glavna oseba je imela brata ali sestro (oz. nekoga blizu, istih let), s katerim je lahko komunicirala preko misli, torej, brez dejanskega govorjenja. Način pogovora, ki je zapisan v knjigi, je sicer potekal normalno.
- Tak način pogovora je med njima tudi prevladoval, saj se je okoli njiju vedno dogajala nekakšna drama; spomnim se, da sta živela v nekem manjšem mestecu, ki je bilo napadeno s strani nekih "sovražnikov".
- Noben ni vedel, da tak način komunikacije med njima obstaja, da lahko slišita misli od drug drugega. Niti domači (starši), če so sploh bili v zgodbi ...
- Na neki točki se spomnim, da sta bila oba privedena pred "poglavarja/glavnega" teh sovražnikov, ki so napadli mesto. Ugotovila sta, da tudi on lahko na nek način "sliši/vidi misli". Spomnim se, da je bil ta poglavar vedno sumničav, da se nekaj dogaja, če je glavna oseba razmišljala preveč intenzivno/na glas (oz. se je pogovarjala z bratom/sestro/kdorkoli je bil druga oseba). Spomnim se tudi, da (ko sta bila v njegovi prisotnosti) sta morala hitro "izprazniti misli", da nista izpadla sumljiva, ko je "pogledal" v njune misli.

To je to. Vem, da je zgoraj napisano en velik skupek ničesar. Če slučajno komu kaj pade na pamet bom zelo hvaležen za pomoč.

Lep pozdrav,
Matej

Re: Pozabljen naslov knjige iz srednješolskih let

Objavljeno: 24 maj 2020, 17:29
Napisal/-a Jerneja
Žal ti ne znam pomagati, sliši se mi sicer mičkeno znano... Kakorkoli, upam da uspeš najti.