Pri Amazonu US je poštnina in pakiranje ful drago, tak da če maš šanso kjerkoli drugje dobit, kupi drugje, kr pol pri nas plačaš še carino, ko ti poštar prinese bukve domov. Pa za vsako bukvo plačaš pakiranje posebi, tud če ti jih skupi pošljejo, kar je meni ful bedno.
Tole je blo moje naročilo: 3 nove knjige skupaj poslane v enem paketu, za eno knjigo je mal čez 5 dolarjev shipping:
+22% DDV = 14,15$
SKUPAJ = 78,47 $
40% tega kar plačaš so sam stroški pošiljanja pa davk, namesto 48,36$ sm plačala vse skupi 78,47$.
Amazon UK sicr nima carine, sam za pakiranje pa vseen plačaš spet kr veliko. Js se izogibam Amazona kolker se le da, ker mi je too much plačevati tolk za pakiranje pa pošiljanje. Tam kupim res stvari, ki jih absolutno nikjer drugje ne dobim. Rabljenih knjig pa nisem še kupovala tam.
Na Amazonu ti tud povejo, kdaj lahko pričakuješ pošiljko, datum se ti izpiše po naročilu v stilu... knjige dobite od tega do tega datuma enkrat, razmak je 5 dni ponavadi... Meni so knjige iz US prihajale skor 1 mesec, pa so ble vse na zalogi takrat, ko sm jih kupla.
Js sm velik bolj zadovoljna z BookDepository, ni pakiranja pa poštnine, knjige dobim ponavad v 14 dneh. Če pa naročim kako pre-order, jih pošljejo že prej, da jih mam dejansko že doma, ko izidejo. Pa tudi fula so prijazni, takoj odgovorijo na vprašanja prek maila, ful grejo na roko strankam itd. Js sm jim enkrat zatežila, da fula nujno rabim knjigo za darilo, pa so mi jo dali sami isti dan takoj na express pošto da sm jo v 3eh dneh mela že doma, pa nism nič doplačala, so rekli kao kr vidijo da sm že naročevala pri njih in je to gratis, pa sm vidla pol na paketu, da je bla poštnina celo več kot pa bukva, cenovno gledano.