Pisanje zgodb, knjig, natečaji

Kaj beremo, pišemo, knjižnice, napovedniki, najlepše in najgrše platnice, eknjige, ...
Uporabnikov avatar
monique
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 107
Pridružen/a: 29 okt 2015, 20:42
Kraj: Kranj

Re: Pisanje zgodb, knjig, natečaji

PrispevekNapisal/-a monique » 04 mar 2018, 18:09

Če še iščeš beta readerje, sem zainteresirana :D
I have wonderful ideas. And terrible ideas. And terribly wonderful ideas.
I'm a writer - everything you say or do may end up in my novel.
If we were all on trial for our thoughts, we would all be hanged.
If I am an angel, paint me with black wings.

Uporabnikov avatar
prada2015
Opravljen bralni izziv 2017
Opravljen bralni izziv 2017
Prispevkov: 302
Pridružen/a: 13 jan 2015, 13:57
Kraj: Dolenjska
Kontakt:

Re: Pisanje zgodb, knjig, natečaji

PrispevekNapisal/-a prada2015 » 10 mar 2018, 15:07

Tudi jaz sem za branje. :thumbup:
The prettiest thing you can wear is a smile... <3

http://knjigoljubka.blogspot.si/

Uporabnikov avatar
Gumpec
Forest Spirit
Prispevkov: 49
Pridružen/a: 02 okt 2013, 05:55
Kontakt:

Re: Pisanje zgodb, knjig, natečaji

PrispevekNapisal/-a Gumpec » 08 nov 2019, 09:40

Še eno leto in pol kasneje, mislim, tole gre pa res počasi.

Roman »Sužnja« je zdaj menda (upajmo vsaj) dokončan in izpiljen do zadnje črke. Tako, da na tem mestu pozivam vse, ki bi ga morda radi brali, tako, za pokušino, za test, da se javijo. Namreč, pojavilo se je kar nekaj zavrnitev založb, katere so prepričane, da je roman preveč ekspliciten za konzervativno Slovensko okolje. Menijo, da bi ga predvsem bralke lahko zavračale zaradi nekaj prizorov in dogodkov, ki po mojem res niso nič posebnega. Svetovali so mi naj preverim odziv. Svetovali so celo previdnost pri branju, ker nekaj urednikov si še do sedaj ni docela opomoglo, pa so prebrali samo polovico prvega dela.
Osebno ne verjamem, da je res tako hudo, lahko pa da je. Nerad, a vseeno dopuščam to majhno možnost. Težko sam v celoti sodim o tem, zato pač poziv novim test bralkam, pa da vsi skupaj vidimo, če bodo preživele brez trajnih posledic. Caution is advised.
Nadalje založbe, ki bi prišle v poštev za izdajo tega romana, zatrjujejo, da je poslovni riziko natisa zelo visok, ker se je za bati, da bi že v nekaj dneh lahko prišlo do ukrepanja Ministrstva za kulturo, ki bi zaplenilo celotno edicijo in jo zaklenilo v bunker.
Bojijo se visokih odškodninskih tožb. Zgodba namreč res ni napisana po resničnih dogodkih, in to je jasno omenjeno. Bojijo se, da bo večina napisano razumela ravno nasprotno. Ne vem od kje jim take ideje. Težavam, pač, ni videti konca.
Na tak način se v tem trenutku zdi, da je edina odprta pot naprej, predprodaja. Da se celoten natis proda že v vnaprej, in knjiga doseže bralce še vroča, črno dišeča po tiskarski barvi, brez vmesne trgovske verige, in brez stranskih poti zaslužkarstva. Izračun cene v predprodaji še ni narejen.
Druga pot, bi lahko bile donacije bogatih donatorjev. Potrebovalo se bo cca 3000€ (z besedo, tri tisoč), kar niti ni tako zelo veliko. Seveda bi vsi donatorji ostali strogo anonimni, in jih nihče nikoli ne bi povezoval z rojstvom te pisane besede iz Worda na papir. Od ostalih bi se ločili samo po tem, da bi edini imeli v domačih skrivališčih, bančnih predalih, okovanih hrastovih skrinjah, po tri od avtorja osebno podpisane izvode.
Ostale oblike financiranja še iščemo. Imate idejo? Pošljite sporočilo. Ampak kot rečeno, najprej nekaj testnih bralk, tudi bralcev, če le imate čas.

Avtor
A tukaj pride podpis?


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 3 gostov

cron