Pismo od Bralnice

Vse kar nam želite sporočiti lahko objavite na tem forumu in z veseljem vas bomo poslušali.
Uporabnikov avatar
BojanE
Human
Prispevkov: 189
Pridružen/a: 24 sep 2010, 14:43
Kontakt:

Pismo od Bralnice

PrispevekNapisal/-a BojanE » 30 nov 2015, 00:25

Dobil sem mail od Bralnice z naslovom 4 stvari, ki jih moraš vedeti o e-knjigah. Gre samo za reklamo za naprave, ki sploh ne podpirajo slovenščine. Vsi pač ne beremo samo v angleščini.
NAUK: delaj dobro! :angel:

Uporabnikov avatar
Morrigan
Opravljen bralni izziv 2018
Opravljen bralni izziv 2018
Prispevkov: 2387
Pridružen/a: 09 dec 2010, 18:02

Re: Pismo od Bralnice

PrispevekNapisal/-a Morrigan » 30 nov 2015, 09:52

Kako to misliš, da ne podpirajo slovenščine? Pred Kindlom sem imela Cybook Gen3, kupljen v Mladinski knjigi in je imel že v štartu gor slovenske knjige. In to Cankarja ipd. Tako da očitno obstaja tudi slovenska literatura v elektronski obliki in bralniki, ki to podpirajo. Za Kindla sicer ne morem rečt ali jih podpira ali ne, ker nisem poskusla, ampak mislim, da ne bi smelo biti ovir, sploh če imaš pdf ali pa če pdf pretvoriš v mobi. Ali morda kdo ve na kakšen princip deluje izposoja elektronskih knjig v knjižnicah po Sloveniji? Tam imajo verjetno tudi slovenske knjige.
"Sticks and stones may build your homes, but words will lift your spirits."
Abigail Roux & Madeleine Urban

Uporabnikov avatar
Ever
Fallen Angel
Prispevkov: 7378
Pridružen/a: 27 jun 2010, 14:17
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Pismo od Bralnice

PrispevekNapisal/-a Ever » 30 nov 2015, 12:54

Kot je rekla Morrigan. V 4. prispevku je celo omenjenih več slovenskih založb s slovenskimi e-knjigami kot pa tistih z angleškimi. Z angleškimi sem zapisala samo tiste, ki so povezane z največjimi bralniki: Kindle, Nook, Kobo. Sledijo pa še 4 založbe s slovenskimi e-knjigami. Tako da mislim, da tukaj nisem bila nepravična.

Povezava na prispevek: http://www.bralnica.com/aktualno/e-knji ... njige-4-4/

Ne gre za nobeno reklamo, gre za serijo prispevkov, ki bi slovencem malo odprle pogled na eknjige. Ob koncu sem pa tudi zapisala, da se na moj elektronski naslov ali forum obrnite z vsemi komentarji - tako da kar na plan, če sem karkoli pozabila omeniti - z veseljem bom dopolnila prispevke.
"She was fascinated with words. To her, words were things of beauty, each like a magical powder or potion that could be combined with other words to create powerful spells."

Uporabnikov avatar
Marinka
Sorcerer
Prispevkov: 1106
Pridružen/a: 10 avg 2012, 22:50

Re: Pismo od Bralnice

PrispevekNapisal/-a Marinka » 30 nov 2015, 21:03

Pa tudi vse te naprave (po večini) podpirajo prevajalnike v Slo jezik, a ne ?

Kaj se pa tiče Biblosa... Rabiš ADOBE ID (Preden boste izbrano knjigo kupili, ali si jo izposodili, pa si morate ustvariti ADOBE ID - uporabniško ime, ki ga boste kasneje vnesli v vašo bralno napravo in na ta način poskrbeli, da se bo knjiga ob ustrezni zaščiti prikazovala brez težav.) , pa včlanitev v knjižnico (recimo Mariborsko, UKM). Na Kindle Biblos ne dela (Kindle je namreč zaprt bralnik, kar pomeni, da lahko z njim dostopate zgolj do vsebin v spletni prodajalni Amazon (Kindle Store). Nakup ali izposoja e-vsebin iz drugih virov sta onemogočena. Žal na to ne moremo vplivati).
Je pa meni osebno zelo mimo, da si lahko sposodiš največ 4 knjige, ki jih nemoreš podaljšati (knjigo imaš lahko samo dva tedna..). te si jo raje sposodim v knjižnici, ker jo vsak lahko podaljšam, če je ne preberem v roku 14h dni...:) Aja, pa medknjižnična izposoja ne deluje...
"It is the unknown we fear when we look upon death and darkness, nothing more."

Uporabnikov avatar
Jerneja
Opravljen bralni izziv 2018
Opravljen bralni izziv 2018
Prispevkov: 340
Pridružen/a: 18 avg 2013, 11:55
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Pismo od Bralnice

PrispevekNapisal/-a Jerneja » 01 dec 2015, 16:40

Jaz sem si sposodila knjigo preko Biblosa, v slovenščini. Pretvorila sem si jo v drugo obliko, tako da sem jo lahko brala na kindlu. Zato lahko zagotovim, da Kindle in ostali bralniki niso namenjeni branju knjig zgolj v angleščini :D
Creativity is intelligence having fun
Obišči moj blog: preberi novice iz knjižnega sveta, recenzije knjig, popotniške objave in več
https://www.pesemptic.com/


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska:: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost

cron