Iskanje izgubljene literature

Vse kar nam želite sporočiti lahko objavite na tem forumu in z veseljem vas bomo poslušali.
Ghostlovro
Pixy
Prispevkov: 1
Pridružen/a: 19 sep 2020, 12:48

Iskanje izgubljene literature

PrispevekNapisal/-a Ghostlovro » 19 sep 2020, 13:11

Pozdravljeni,
soočam se z izzivom. Zelo dobra kolegica, mi je povedala, za knjigo katera ji je bila zelo všeč, vendar jo je posodila in je nikdar ni dobila nazaj. Rad bi jo presenetil in knjigo poiskal, vendar sem dobil zelo malo oz. slabih namigov, saj sem preiskal že velik del interneta, na podlagi teh namigov in knjige nisem uspel najti, zato se obračam na vašo pomoč, če ima kdo boljše ideje kot jaz. Ne želim pa preveč spraševati, sam mislim, da bi hitro naštudirala, da želim knjigo najti in bi pokvaril presenečenje :D
Torej knjiga naj bi bila biografija (možno avtobiografija), ni je v knjižnici v Celju oziroma jo ni našla v nobeni knjižnici v Sloveniji, našla jo je v nekem antikvariatu. Je slovenska knjiga gre se pa o nekem avstroogrskem gospodu, ki je bil rojen na kmetiji, kasneje je študiral na Dunaju, bil je v politiki, preživel obe svetovni vojni, zapor in Jugoslavijo. Naj bi bil tudi ravnatelj gimnazije (Novo Mesto baje). Možno je da je bil France nekaj ampak to ni 100%. Knjiga naj bi bila starejša.
Sam sem poiskal vse Francete, ki sovpadajo s tem časovnim obdobjem, poizkusil najti ravnatelje gimnazije NM, ki bi ustrezali tem opisu. Poizkusil z različnimi opisi in vse brez uspeha.
Zelo bi bil vesel vaše pomoči, kako še lahko rešim to ali če se dejansko kdo spomni katera knjiga bi lahko bila to.
Vem, da je verjetnost majhna vendar sem pripravljen poizkusiti vse, da to knjigo najdem.
Hvala!

Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska:: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost

cron