Brexit - carina in DDV na knjige iz VB

Vse kar nam želite sporočiti lahko objavite na tem forumu in z veseljem vas bomo poslušali.
nalanina
Pixy
Prispevkov: 1
Pridružen/a: 15 jan 2021, 22:01

Brexit - carina in DDV na knjige iz VB

PrispevekNapisal/-a nalanina » 15 jan 2021, 22:11

Pozdravljeni,

zanima me, če morda veste kako bo/je z uvozom knjig iz Velike Britanije v Slovenijo, oz. iz BookDepositoriya (ki je based v Angliji) - se obračunava na te knjige sedaje DDV in carina? In kako je s carino - če se carina ne obračunava, ti še vedno obračunajo carinski postopek?

Se pravi - je možno, da na knjigo, ki je 9 evrov plačamo 10% DDV (ne vem kolikšen je DDV na knjige) in še carinski postopek, ki je mislim, da 6e? Se pravi skupaj tam nekje 16e za knjigo, ki je 9e?

Prav tako me zanima, če ste morda opazili ogormen dvig cen na Bookdepositoriyu? Vem, da so za nekaj dni prekinili dobavo v Evropo, danes pa so jo ponovno odprli in knjigam dvignili cene skoraj za polovico - je to zato, ker so not všteli evropski ali britanski DDV? Bomo sedaj morali plačati ta DDV na BookDepositoriyu in po uvozu v Evropo še evropski DDV? Ali pa je ta evropski DDV že vštet v ceno, vendar bomo po uvozu v Evropo kljub temu morali plačati carinski postopek (če že ne carine)?

Se opravičujem za tako zmedeno besedilo, vendar sem izredno izgubljena v vseh teh novih, dragih postopkih, pa še Pošta je dvignila cene na vse...Želim si, da knjige ne bi bile obdavčene.

Lepo vas pozdravljam in vam želim prijeten vikend :)
Nalanina

Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron