Stran 1 od 1

Brexit - carina in DDV na knjige iz VB

Objavljeno: 15 jan 2021, 22:11
Napisal/-a nalanina
Pozdravljeni,

zanima me, če morda veste kako bo/je z uvozom knjig iz Velike Britanije v Slovenijo, oz. iz BookDepositoriya (ki je based v Angliji) - se obračunava na te knjige sedaje DDV in carina? In kako je s carino - če se carina ne obračunava, ti še vedno obračunajo carinski postopek?

Se pravi - je možno, da na knjigo, ki je 9 evrov plačamo 10% DDV (ne vem kolikšen je DDV na knjige) in še carinski postopek, ki je mislim, da 6e? Se pravi skupaj tam nekje 16e za knjigo, ki je 9e?

Prav tako me zanima, če ste morda opazili ogormen dvig cen na Bookdepositoriyu? Vem, da so za nekaj dni prekinili dobavo v Evropo, danes pa so jo ponovno odprli in knjigam dvignili cene skoraj za polovico - je to zato, ker so not všteli evropski ali britanski DDV? Bomo sedaj morali plačati ta DDV na BookDepositoriyu in po uvozu v Evropo še evropski DDV? Ali pa je ta evropski DDV že vštet v ceno, vendar bomo po uvozu v Evropo kljub temu morali plačati carinski postopek (če že ne carine)?

Se opravičujem za tako zmedeno besedilo, vendar sem izredno izgubljena v vseh teh novih, dragih postopkih, pa še Pošta je dvignila cene na vse...Želim si, da knjige ne bi bile obdavčene.

Lepo vas pozdravljam in vam želim prijeten vikend :)
Nalanina