Bralni izziv 2015-Zairo

Na tem forumu se nahajajo vsi potekli in aktualni bralni izzivi.

Moderator: The Book Crusaders

Zairo
Forest Spirit
Prispevkov: 20
Pridružen/a: 29 okt 2014, 17:06

Bralni izziv 2015-Zairo

PrispevekNapisal/-a Zairo » 24 jan 2015, 21:12

~moj prvi bralni izziv~
Upam, da se znajdem pri objavljanju in, da bom brala več kakor sem brala prejšnje leto. :D

Seznam nalog:

1) Izšla pred več kot 10 leti (3 točke): Nicholas Sparks: Beležnica
2) Ena beseda v naslovu (2 točki): Veronica Roth:Razcepljeni
3) Avtor, mlajši od 30 let (3 točke): Veronica Roth: Povezani
4) Lepa platnica (1 točka): Melissa Hill: Prosim, odpusti mi
5) Dogajanje v kraju, ki si ga želiš obiskati (2 točki): Melissa Hill: Nekaj iz Tiffanyja
6) Dogajanje v Evropi (2 točki): Robert Harris: Pompeji
7) Vijolična platnica (3 točke): Lisa Kleypas: Skrivnosti poletne noči
8) Romantika (2 točki): Nicholas Sparks: Izbira
9) Več kot 400 strani (3 točke): Stephenie Meyer: Duša
10) Uspešnica, ki je še nisi prebral/a (1 točka): Gillian Flynn: Ni je več
11) Knjiga, ki jo že imaš doma (3 točke)
12) Kriminalka ali grozljivka (2 točki): Tess Gerritsen: Klub Mefisto
13) Po lastni izbiri (1 točka):Harlan Coben: Ne povej nikomur
14) Znanstvena fantastika (2 točki): Veronica Roth: Neupogljivi
15) Drugi del poljubne serije (3 točke): Lisa Kleypas: Ljubimec lady Sophie
16) Od nekdaj si jo želiš prebrati (1 točka)
17) Knjiga, ki si jo enkrat že prebral/a (3 točke): Amanda Quick: Skrivnostni čar
18) Fantazija (2 točki): Elise McCredie: Nikogaršnji fantje
19) Knjiga, ki je dobila kakšno nagrado (3 točke)
20) Knjiga, ki bi jo moral/a prebrati v šoli (2 točki)
21) Dogajanje v gorah ali na snegu (2 točki)
22) Po priporočilu nekoga iz Bralnice (1 točka): E. Lockhart: We were liars
23) Izšla leta 2015 (3 točke): Vinko Möderndorfer: Kit na plaži
24) Tvoj priljubljen avtor (2 točki): Tess Gerritsen: Kirurg
25) Resnična zgodba (3 točke): Luca Caioli: Ronaldo
Nazadnje uredil/a Zairo dne 25 dec 2015, 23:07, skupaj urejeno 18 krat.

Zairo
Forest Spirit
Prispevkov: 20
Pridružen/a: 29 okt 2014, 17:06

Re: Bralni izziv 2015-Zairo

PrispevekNapisal/-a Zairo » 28 jan 2015, 16:25

1.) Dogajanje v Evropi:Robert Harris: Pompeji
Ocena:
Mnenje:: Zgodba se dogaja v letu 79 našega štetja, v bližini Pompejev. Velikokrat sem slišala za to uničeno mesto, a nikoli nisem brala o tem, tako da mi je bilo kar všeč, ko sem izvedela, da jo bomo prebrali za delo v šoli. Na začetku me je knjiga zelo pritegnila, še posebej pa sem komaj čakala, da se bo začela odvijati ljubezenska zgodba, ki jo je profesorica že omenila. Knjiga se mi je zdela povprečna, lahko bi rekla 'kar v redu', ampak šele, ko smo jo obravnavali v šoli, sem uvidela kako enoplastne in celo idealizirane so nekatere osebe, saj prej sploh nisem razmišljala v tej smeri. Zgodba je napisana bogato in zelo natančno. Edino kar mi v knjigi ni bilo všeč je, da so nekateri prizori opisani zelo prostaško. Načeloma pa je zanimivo tudi to, da se skozi celotno osrednjo zgodbo prepletajo tudi 'manjše' zgodbe posameznih oseb, ki pa se razkrivajo skozi celotno knjigo.

Zairo
Forest Spirit
Prispevkov: 20
Pridružen/a: 29 okt 2014, 17:06

Re: Bralni izziv 2015-Zairo

PrispevekNapisal/-a Zairo » 25 feb 2015, 21:06

2.) Vijolična platnica: Lisa Kleypas: Skrivnosti poletne noči
Ocena:
Mnenje: Ko se za Annabelle hitro približuje konec, za njo že 4. sezone, finančno stanje v družini pa je čedalje slabše, ugotovi, da nujno potrebuje bogatega snubca in to čim prej. S prijateljicami se skupnimi močmi trudijo, da bi ji pravočasno priskrbeli snubca, a jim načrte ogroža temnolasi Simon Hunt, ki se je očitno odločil, da bo ne glede na vse, na koncu sezona Annabelle grela prav njegovo posteljo. Čas v katerem se zgodba dogaja mi je nadvse všeč, predvsem dvorjenje, vabila na ples, pa tudi obleke, nad katerimi mladenke v knjigi, niso ravno zadovoljne, saj so težke in neudobne. Gre za žanrsko literaturo, ki je zelo preprosto napisana, a te po uvodnem delu pritegne in te ne spusti dokler ne prebereš zadnje strani v knjigi.

Zairo
Forest Spirit
Prispevkov: 20
Pridružen/a: 29 okt 2014, 17:06

Re: Bralni izziv 2015-Zairo

PrispevekNapisal/-a Zairo » 01 mar 2015, 14:56

3.) Romantika: Nicholas Sparks: Izbira
Ocena:
Mnenje: Nicholas Sparks me z vsako knjigo, ki jo preberem, bolj in bolj navduši. Njegove knjige so zame ene najboljših, saj v vsaki knjigi pride do nekakšnega ljubezenskega zapleta, katerega razplet je kot pri vsaki knjigi te tematike predvidljiv, a nas Sparks pušča v negotovosti in pričakovanju vse do zadnje strani. Ko začnem brati njegovo knjigo si vedno vzamem kar cel dan, saj knjige ne morem izpustiti iz rok, poleg tega pa še robčke, saj so njegove zgodbe ponavadi zelo žalostne.
Tudi ta knjiga me je zelo navdušila, čeprav nimam najljubših stvari/knjig/itd. imam občutek, da bi ta knjiga to zlahka postala.
Zgodba govori o Gabby in Travisu. Njuni usodi se prepleteta, ko se Gabby preseli in postaneta soseda. Njun začetek je za sosedske odnose kar grozen, saj pride do velike pomote, a to kmalu razčistita in se enem dnevu toliko zbližata, da na skrivaj oba razmišljata, da sta srečala osebo, ki bi lahko bila njun sopotnik do konca življenja. A kot ponavadi je med njima ovira-Gabby je v dolgoletnem razmerju, a ni več prepričana, da je Kevin res oseba, s katero bo preživela svoje življenje, saj jima gre zelo slabo, povrh pa se Kevin obotavlja s snubitvijo.
Kdor rad bere knjige s to tematiko in je navdušen nad knjigami Nicholasa Sparksa, mu knjigo toplo priporočam.

Zairo
Forest Spirit
Prispevkov: 20
Pridružen/a: 29 okt 2014, 17:06

Re: Bralni izziv 2015-Zairo

PrispevekNapisal/-a Zairo » 12 apr 2015, 00:13

4.) Več kot 400 strani: Stephenie Meyer: Duša
Ocena:
Mnenje: Knjiga, ki sem jo šele v drugem ali celo tretjem poskusu končno prebrala. Načeloma ne berem fantastike, a bi se lahko po tej knjigi premislila. Na začetku zgodbi nisem sledila, ker je zelo nenavadna, saj govori o skorajšnjem uničenju človeške vrste in pa o nenavadnih bitjih, kar zame ni bilo povsem običajno, ker take vrste knjig ne berem, oz. nisem brala ;-). Zgodba govori o Vandrovki, duši, ki je naseljena v telesu Melanie. Za Vandrovko je to prvo življenje na planetu Zemlja in prvič ima z gostiteljem manjše težave, vsaj na začetku. Zgodba je odlična, že tako so zame pisatelji nekaj neverjetnega, saj njihova domišljija nima meja, a po tej knjigi sem samo še bolj navdušena, saj so podrobnosti dodelane, osebe pa se mi ne zdijo enoplastne.
''Znanstvena fantastika za vse tiste, ki je nikoli niso marali!'' <-- potrjeno!

Zairo
Forest Spirit
Prispevkov: 20
Pridružen/a: 29 okt 2014, 17:06

Re: Bralni izziv 2015-Zairo

PrispevekNapisal/-a Zairo » 26 apr 2015, 00:37

5.) Drugi del poljubne serije: Lisa Kleypas: Ljubimec lady Sophie
Ocena:
Mnenje: Zgodba je ovita v tančico skrivnosti kar te pritegne v tolikšni meri, da knjige ne izpustiš dokler ne dobiš odgovora na vprašanja, ki se ti porodijo ob branju knjige. Zgodba ni nekakšen presežek, ampak je povsem navadna romantika ob kateri že po prvi strani poveš kdo bo končal v čigavi postelji. Ravno, zaradi postelje pa ta zgodba ni dobila ocene 5, saj je posteljnih aktivnosti, ki jih izvajata tudi izven postelje povsem preveč. Kakor kratek opis nakaže naj bi bil Ross ta, ki naj bi brzdal situacijo med Sophie in njim, a jo ravno on v ključnih trenutkih podžge. Mislila sam, da je to le ena knjiga, a sem kasneje ugotovila, da sta še dve, ki ju bom zagotovo, ko bo priložnost prebrala, a se mi zdi, da bosta obe na isto ''foro''.

Zairo
Forest Spirit
Prispevkov: 20
Pridružen/a: 29 okt 2014, 17:06

Re: Bralni izziv 2015-Zairo

PrispevekNapisal/-a Zairo » 31 maj 2015, 14:37

6.) Dogajanje v kraju, ki si ga želiš obiskati: Melissa Hill: Nekaj iz Tiffanyja
Ocena:
Mnenje: Zgodba se odvija na različnih krajih in tudi različnih kontinentih, ampak ključni del zgodbe se odigra v New Yorku, kamor bi tudi sama rada šla. Za vse tiste, ki zgodbe še ne poznate pa: Na sveti večer dva moška v New Yorku za svoji partnerki izbirata darilo, Ethan za svojo izbranko kupi zaročni prstan, Gary pa svojemu dekletu, Rachel, kupi zapestnico. Dva, moška, ki se ne poznata pa poveže nesreča, v kateri pride do zamenjave vrečk z darili. Ethan je za prstan odšel vrtoglavo vsoto in je pričakovano pretresen pri odpiranju daril, ko Vanessa iz vrečke namesto prstana vzame zapestnico, med tem ko je Gary nad dogodki, kljub presenečanju, vidno zadovoljen in misli, da je prstan pač srečno naključje. In zgodba se pri tem zaplete, Ethan hoče prstan nazaj, Gary pa meni, da je prstan, če prav je zanj plačal nekdo drug, njegov.
Zgodba ni povsem tipično ljubezenska, pred vsem pa mi je všeč to, da se v ozadju skriva še ena zgodba, ki pa pride na plan ob najprimernejšem trenutku in vpliva na srečen razplet.

Zairo
Forest Spirit
Prispevkov: 20
Pridružen/a: 29 okt 2014, 17:06

Re: Bralni izziv 2015-Zairo

PrispevekNapisal/-a Zairo » 12 jun 2015, 23:00

7.) Uspešnica,ki je je še nisi prebrala: Gillian Flynn: Ni je več
Ocena:
Mnenje: Nick in Amy sta poročena že 5 let in za vsako obletnico Amy priredi Nicku igro pri kateri mora Nick uganiti za katero mesto, ki sta ga v preteklem letu obiskala, gre. Tudi letos, na peto obletnico bo igra potekala, a malo drugače, saj je Amy izginila, glavni osumljenec pa je mož Nick. Vse namreč kaže nanj, od tega, da sta ostala brez službe in je Nick Amyjin denar porabil za nakup bara, do zvišanja premije za Amyjino življenjsko zavarovanje. Počasi prihajajo na plan Nickove skrivnosti, in nato pride Amy..živa..ali mrtva. :P
Knjiga mi je bila na začetku kar malo zamorjena, a je s časoma postalo zelo zanimivo, a se je bilo težko odločiti na kateri strani naj bi bila, saj je takoj, ko sem se odločila za eno stran prišlo do ključnega dogodka, ki je spremenil moje mnenje in sem se odločila za drugo osebo. Vse do konca, ko ugotovim, da sta oba malo wiuwiu.

Zairo
Forest Spirit
Prispevkov: 20
Pridružen/a: 29 okt 2014, 17:06

Re: Bralni izziv 2015-Zairo

PrispevekNapisal/-a Zairo » 09 jul 2015, 21:56

8.) Ena beseda v naslovu: Veronica Roth: Razcepljeni
Ocena:
Mnenje: Zgodba nas seznani s šestnajstletno Tris, ki je tik pred izbiro ločine. Izbira lahko med, nesebičnimi Asketi, pri katerih se je rodila in katerim pripada tudi njena družina, pogumnimi Herosi, vedoželjnimi Eruditi, odkritosrčnimi Veritisti in ljubečimimi Agapejci. Pred izbiro pa opravi test, ki naj bi izbiro zožil na dva ločini, če se kažejo lastnosti vseh ločin pa pomeni, da je oseba Razcepljena, kar se zgodi Tris..
Po knjigi je posnet tudi film, katerega sem si najprej ogledala, nato pa sem izvedela še za knjige in moram reči, da so knjige veeeliko boljše. Knjiga mi je bila zelo všeč in je nisem izpustila do zadnje strani.

Zairo
Forest Spirit
Prispevkov: 20
Pridružen/a: 29 okt 2014, 17:06

Re: Bralni izziv 2015-Zairo

PrispevekNapisal/-a Zairo » 09 jul 2015, 22:05

9.) Znanstvena fantastika: Veronica Roth: Neupogljivi
Ocena:
Mnenje: Eruditi so z napadom na Askete, uničili mir v katerem so do sedaj ločine živele. Tris in Štirica s še nekaj pripadniki drugih ločin iščejo odgovore na vprašanja, ki so se vsem porodila ob napadu Eruditov. Poleg tega pa začnejo na plan prihajati globoko zakopane skrivnosti.
Kljub temu, da je Trisina in Štiričeva ljubezen izgledala popolna, zaradi nezaupanja oz. strahu pred obsojanjem, začne propadati. Skozi celotno knjigo sem upala, da se pobotata, a vseeno se mi je tudi na koncu zdelo, da se med njima čuti strah pred tem, da bi se enkrat prišlo do nezaupanja in posledično do oddaljevanja.
Komaj čakam, da dobim v roke tretji del!


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska:: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost

cron