2. Po lastni izbiri (1 točka)
Kinley MacGregor – Osvojiti višavca (ocena 5)
Braden MacAllister je moški o katerem sanja vsaka ženska: lep, močan in nepremagljivo šarmanten.

Dinamika med njim in glavno junakinjo Maggie ingen Blar je bilo prav zanimivo brati ter spremljati. Maggie že od nekdaj sanja o Bradenu, a se mu skuša upirati, ker ima višje cilje od neuresničenih sanj, saj je on njen junak na belem konju že od majhnih nog. Ker imam sama dva starejša brata, moram priznati, da razumem Maggiino naklonjenost Bradenu, ki jo je od nekdaj branil pred zafrkavanju njenih starejših bratov.

Ampak vedoč, da se nobena ne more upreti Bradenu, je Maggie odločena se upreti njegovemu šarmu in ga držati na distanci.
Najbolj se mi je vtisnilo v spomin kako je prišlo do nesoglasja med MacAllisterjevi in MacDouglasi, kateremu je seveda bila povod ženska.

In še to taka, ki očitno nima postanka in se je igrala z vsemi moškimi, ki so ji prišli na pot.

Tako so v obeh klanih trpeli in ostali brez nekaterih svojih mož zaradi ene osebe, ki si nikakor ni zaslužila toliko pozornosti ali naklonjenosti.

Prav posrečeno je brati o Maggie, ki se z drugimi ženskami trudi zgladiti spor, ko se ženske zaprejo v cerkev in odrečejo moškim hrano ter zadovoljevanje njihovih (nočnih) potreb, dokler zadovoljivo ne razrešijo spora.
Knjiga mi je bila zelo všeč, saj so junaki res simpatični in sem se nasmejala ob njihovem draženju, šaljenju in smehu.

Na čase mi ni bilo všeč, ker imata glavna junaka veliko problemov z zaupanjem in dvomita drug v drugega, čeprav se poznata že vse življenje in sta si očitno naklonjena. No, vsaj bralcu je to hitro jasno, onadva rabita malo več časa, da se sprijazneta z dejstvi.
Knjiga sporoča moč ljubezni in družine, ki povezujejo brate in sestre. Življenje v sožitju in miru je pomembnejše od neprestanega iskanja maščevanja ter prelivanja krvi. Glavna junaka nam pokažeta kako zaupati in spustiti notranje strahove ter dvome.