Knjiga, ki govori o družini:
Linda Green: Ko sem zaprla oči (While my eyes were closed)

Točke:
2
Število strani:
309
1. Od vseh likov mi je bil najbolj všeč Alex, oče ugrabljene deklice, zato ker je stal trdno med celim dogajanjem, ni se pustil premagati žalosti in je s tem tudi bodril vse domače, ki so objokovali izgubo njihove deklice. In ker sem tudi sama taka, da ob prvi težavi ne zaženem takoj panike, mi je bil on eden izmed najboljših likov.
Najslabši lik pa mi je bila OSEBA, ki je deklico ugrabila (ne bom povedala spola in imena, čeprav se hitro izve kdo je). Gledala je samo nase do vsega konca knjige, ni jo zanimalo počutje staršev, vse kar je bilo pomembno je bila bolečina, ki jo je ona doživela.
2. Najbolj se mi je vtisnil v spomin dogodek, ko je ta oseba, ki je ugrabila malo Ello, stala z njo nad prepadom kjer je želela končati oba življenja vendar je potem dobila nekakšen preblisk, da si pa mogoče deklica le ne zasluži umreti. Na koncu je postala delno dober človek, nekako si jo razumel čeprav na zelooo čuden način, ker kar je naredila je bilo zelo narobe!
3. Edina negativna stvar je bila, da se prehitro izve kdo je ugrabitelj!! Želela sem biti dlje v nevednosti čeprav je bila tudi tako knjiga zelo zanimiva.
4. Knjiga mi pove naslednje: Otroka nikoli ne pusti samega sredi gneče, še posebaj ne zaradi klica iz službe, takrat je največ možnosti da izgubiš pregled nad varstvom, če si zatopljen v pogovor.
Materina ljubezen je najmočnejša vez na svetu.
Tudi z vsemi spori in nestrinjanji se mama in sin/hčerka na koncu najdeta in ponovno povežeta!