Angeli - kaj sploh so

Forum o knjigah in serijah, ki spadajo pod kategorijo Angeli.
Uporabnikov avatar
BojanE
Human
Prispevkov: 189
Pridružen/a: 24 sep 2010, 14:43
Kontakt:

Angeli - kaj sploh so

PrispevekNapisal/-a BojanE » 11 apr 2012, 10:19

Angeli - to niso bitja, temveč energija. Izhajajo iz kabalističnega mističnega izročila. V osnovi mitologija pozna 72 osnovnih angelov, ki sestavljajo t.i. Šem hemaforaš - sveto ime. Pojavi se v 2. Mojzesovi knjigi (hebrejska izdaja) v obliki posebne šifre. Dve vrstici besedila je potrebno pravilno zložiti. Tako se dobi sveto božje ime v vsaki od sfer obstajanja (ognjena, zračna, vodna zemeljska). Ime angelov je sestavljeno iz treh vodilnih črk - logodinamov in končnice - ta je IM ali -AL, odvisno od tega, ali je angelu pripisana aktivna ali pasivna energija, oziroma ali gre za angela ekspanzije ali kontrakcije. Vsako od angelskih imen je močan logodinamo, ki mimo zavestnega uma deluje na podzavest. Mistiki ta imena uporabijo v obliki nekakšnega mantranja.
Nikakor pa angeli nimajo nobenih človeških oblik s krilci. To je dediščina antičnega politeizma, kjer so božje zadeve upodabljali s svetimi podobicami (v 2. božji zapovedi je izrecno prepovedano delanje podobic in njih čaščenje, saj gre za praznoverje).
Angele se običajno vizualizira kot steber v barvah, ki so pripisane posameznim črkam imena v sferi bivanja, kateri pripada.
V sistemu mistike so angeli del sveta upodobitve, torej sferi, kjer stvari dobijo svojo definirano podobo. Zaporedje upodabljanja gre po sledečem redu:
1. Ideja - napr. sedenje
2. Ustvarjenje - sedenje se izrazi v nešteto možnostih, kako to idejo uresničiti
3. Udejanjenje - izmed nešteto možnosti se izbere ena od oblik za uresničitev ideje
4. Mizar naredi izbrano sedalo
Skratka, vsa ta angelska patetika je neslana šala za vlečenja denarja iz žepov ljudi, ki za svoje težave iščejo rešitev izven sebe.
Sliši se kruto, a tako je.
NAUK: delaj dobro! :angel:

Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ni registriranih uporabnikov in 0 gostov