Avtor Chris Carter

Forum o knjigah in serijah, ki spadajo pod kategorijo Kriminalke.
Uporabnikov avatar
Carmina
Elf
Prispevkov: 72
Pridružen/a: 25 nov 2010, 11:02

Avtor Chris Carter

PrispevekNapisal/-a Carmina » 28 jan 2013, 19:22

Njegove knjige počasi prevajajo pri Učilih. Gre za serijo kriminalk, glavni je detektiv Hunter.


Slika
Roberta Hunterja, policista na Oddelku za rope in umore pri Losangeleški policiji sredi noči zbudi nujni klic. V neobljudeni hiši v gozdu so našli grozljivo iznekaženo truplo mlade ženske. Robertov novi partner, zagnani mladi kriminalist Carlos, je že na kraju zločina. Tam pa je tudi njun nadrejeni, ki Robertu z grozo in nejevero v očeh pokaže znak na vratu trupla. Dvojni križ, vrezan z nožem – znak, s katerim je svoja trupla označeval eden najrazvpitejših serijskih morilcev zadnjega časa, Morilec s križem.
Robert in njegov bivši partner Scott sta ga lovila več let in nato končno ujela. Vsaj mislila sta tako, saj so možaka, ki je priznal serijo umorov, pred dvema letoma obsodili na smrt.
Je bila to zgolj ena od morilčevih igric? Je bila obsojena napačna oseba? Se je pravi morilec po kratkem predahu vrnil, da bi svojo veliko igro nadaljeval v še grozljivejšem tonu?Slika
Vem, česa vas je na smrt strah ...
Los Angeles. Pod oltarjem v cerkvi najdejo obglavljeno truplo duhovnika. Vse kaže, da gre za obredni umor: truplo je postavljeno v poseben položaj, noge so iztegnjene, roke prekrižane na prsih. Najbolj grozno od vsega pa je, da je morilec na mestu, kjer bi morala biti glava, pritrdil pasjo glavo. Za nameček so forenziki odkrili še s krvjo izpisano številko 3 na žrtvinih prsih.
A ko se zgodijo novi umori, mora detektiv Robert Hunter na novo premisliti dejstva. Vse žrtve so umrle strašne smrti, povezane s tem, česar jih je bilo najbolj strah. Njihove največje nočne more so se uresničile. Toda kako je morilec to vedel? In kaj povezuje te navidez naključne žrtve?
Detektiv Hunter išče sadističnega morilca, nekoga, ki očitno lahko bere misli svojih žrtev. Nekoga, ki lahko začuti, česa jih je na smrt strah. Nekoga, ki se za dosego svojega cilja ne ustavi pred ničimer. Mu ga bo uspelo najti, preden bo svoje delo opravil do konca?


Slika
Na pultu v zapuščeni mesnici v vzhodnem Los Angelesu najdejo neidentificirano žensko truplo. Vzrok smrti je neznan, saj na truplu ni nobenih vidnih sledov, razen tega, da je imela žrtev zašite ustnice.
Šele obdukcija bo razkrila prave razsežnosti zločina. Razkritje je tako uničujoče, da detektiva za posebne primere Roberta Hunterja odpokličejo od drugega primera, da bi prevzel preiskavo.
Ko njegova poizvedovanja trčijo ob primer izginule osebe, ki ga preučuje kot britev ostra zasebna preiskovalka Whitney Myers, Hunter posumi, da je morilec ugrabil več žrtev. Iščejo morilca, obsedenega s šivi, njegove žrtve pa so si na las podobne; nočnega zalezovalca, pri katerem se je ljubezen izrodila v sovraštvo.


Ravnokar je izšla še 4. knjiga:
Slika
Mlada negovalka Melinda Wallis nekega sobotnega jutra najde svojega negovanca kruto umorjenega v postelji. Gre za nekdanjega tožilca Dereka Nicholsona. Dejanje se zdi nesmiselno, saj je Nicholson umiral za rakom in so mu bili šteti dnevi. A Roberta Hunterja iz losangeleškega oddelka za rope in umore bolj kot grozljiva Nicholsonova smrt preseneti nenavaden morilčev spominek. Prepričan je, da želi morilec s njim nekaj sporočiti policiji. A še preden odkrije kaj, najdejo novo truplo – in nov spominek.
Hunter in njegov partner Garcia, ki jima tokrat priskoči na pomoč še prikupna in nadvse pametna preiskovalka Alice Beaumont, skušajo razvozlati pomen spominkov, doumeti morilčev um in ga ujeti, še preden …


Podrobnosti znajo biti kar krvavo opisane :rock:
Čakam, da dobijo zadnjo v knjižnico, da jo preberem :105: :thumbup:

Uporabnikov avatar
niksipiksi
Human
Prispevkov: 152
Pridružen/a: 30 apr 2012, 10:59
Kontakt:

Re: Chris Carter

PrispevekNapisal/-a niksipiksi » 13 jan 2014, 11:52

Krvnik je bil men tud blazno všeč. So pa v naši knjižnici tele knjige kar pogosto sposojene, tako, da še čakam, da dobim v roke še ostale :D

Uporabnikov avatar
Adeline
Forest Spirit
Prispevkov: 47
Pridružen/a: 28 jan 2016, 18:23

Re: Avtor Chris Carter

PrispevekNapisal/-a Adeline » 31 jan 2016, 20:48

Tele knjige so vrhunske. Najprej nisem marala kriminalk, pa mi je sestra rekla, naj berem Carterja. IN res, najboljši avtor kriminalk zame. Moja sestra je vse knjige prebrala več ko 5x in še vedno se jih ni naveličala. Tako kot jaz. :D
Literature is a textually transmitted disease, normally contracted in childhood. And I have it.
~Jane Yolen

Uporabnikov avatar
monique
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Opravljen celotni bralni izziv 2017
Prispevkov: 107
Pridružen/a: 29 okt 2015, 20:42
Kraj: Kranj

Re: Avtor Chris Carter

PrispevekNapisal/-a monique » 06 feb 2016, 23:19

Ja jst ravno berem Zli um in te čisto not posrka. So mi pa vse njegove knjige blazno dobre :thumbup:
I have wonderful ideas. And terrible ideas. And terribly wonderful ideas.
I'm a writer - everything you say or do may end up in my novel.
If we were all on trial for our thoughts, we would all be hanged.
If I am an angel, paint me with black wings.

igor1968
Pixy
Prispevkov: 4
Pridružen/a: 23 jan 2017, 14:33

Re: Avtor Chris Carter

PrispevekNapisal/-a igor1968 » 23 jan 2017, 14:37

Chris Carter je noro dobri pisec. Do sedaj sem prebral vse njegove knjige, ki so prevedene v Slovenščino. Komaj čakam novo knjigo!

LP

Igor

Tannya44
Pixy
Prispevkov: 2
Pridružen/a: 23 jun 2017, 00:33

Re: Avtor Chris Carter

PrispevekNapisal/-a Tannya44 » 23 jun 2017, 00:40

Tudi jaz sm prebrala dve knjigi od Chris Carterja Zli um in Klicatelj, noro dobri knjigi kr povleceta te not ,shrljive zgodbe,zacela bom brati se eno njegovo uspesnico Jaz sem smrt upam da je dobra :)


Vrni se na

Kdo je prisoten

Po forumu brska:: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost