A Better Place
Knjigo prispeval/a:
skyline
Gay Youth Chronicles (5. del)

A Better Place

5/5 · 2 oceni

Kaj imata skupnega dva popolnoma različna fanta iz iste šole?

Casper je najrevnejši fant na šoli, ki ima samo eno prijateljico, nasilnega brata, ki ga zlorablja, vedno pijanega očeta, ki sovraži lastnega sina, in prihodnost, v kateri ni nič drugega, kakor bežanje pred dijaki, ki ga želijo pretepsti iz dolgčasja. Drobno in suhljato telo 15-letnika je tarča posmeha, nežne modre oči in razmršeni blond lasje tudi ne pomagajo prikriti nedolžnih in prestrašenih potez obraza. Biti čimbolj neviden je cilj vsakega dne.

Brandan ima vse, kar si 17-letnik sploh lahko želi. Je kapetan šolskega nogometnega moštva, njegova družina je najbogatejša, je najpopularnejši fant na šoli, učitelji ga obožujejo, prijatelji so mu zvesti in jih ima nešteto. Njegovo zagorelo mišičasto telo in temne oči so sanje vsakega dekleta in razlog zavisti vsakega fanta. Brandan je enostavno popoln.

Dva fanta iz popolnoma različnega okolja imata skupno le eno stvar: ljubezen. A Better Place je zgodba o nenavadnem paru, ki ima vsak svoje probleme a združen strah pred odkritjem resnice. Četudi je njuna seksualna usmerjenost dokaj lepo sprejeta med vrstniki, Brandana starši sredi noči pošljejo v psihiatrično bolnišnico izven mesta, kjer ga hočejo nasilno ozdraviti homoseksualnosti. S pomočjo Chada, ki je njegov cimer v bolnišnici, in najboljšega prijatelja Brada, Brandanu uspe pobeg. S Casperjem se skrivata pred oblastmi, saj še nista polnoletna. Na njunem begu se oba žrtvujeta za golo preživetje. Četudi živita v nenehnem strahu in pomanjkanju, sta srečna. Normalnega vsakdanjega življenja skoraj več ne poznata, dokler ne poiščeta delo na kmetiji, ki postane njun novi dom. A preteklosti ne moreta dolgo skrivati, še manj pa zbežati pred njo.

1
3
5
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
DarkShadow13
02. 05. 2012 ob 21:40:44
5 od 5 zvezdic
skyline
26. 01. 2011 ob 13:21:37
5 od 5 zvezdic

Druge knjige avtorja

Book Depository

O tej knjigi na forumu