Beli očnjak
Knjigo prispeval/a:
⋆Lucia⋆

Beli očnjak

White Fang

4.3/5 · 3 ocene

Sredi Divjine živi Beli očnjak, pol volk in pol pes. Že v zgodnjem otroštvu spozna neusmiljeno bitko narave - ubij ali bodi ubit. Kot mladič uživa svobodno volčje življenje s svojo pasjo mamico Kiše, dokler ne padeta v roke Indijancem, ki ju odpeljejo v svoje pleme. Tam Beli očnjak prvič spozna krutost človeka, njegove brce, tepež, palice ... Ločen od matere in svojega doma se mora naučiti braniti pred psi v taboru, ki ga ne pustijo pri miru, ter se pokoriti ljudem in njihovim zahtevam.
Menjavanje lastnikov, siljenje v pasje boje, pretepanje, grožnje in kričanje iz Belega očnjaka naredijo neusmiljenega, krvoločnega, krutega ubijalca, ki ne izgubi nobene borbe. Njegovo življenje je vse prej kot lahko. Ali bo kdaj spoznal, kaj je to ljubezen in prijaznost?

0
3
1
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
Adeline
11. 07. 2016 ob 18:58:56
5 od 5 zvezdic
Moja najljubša knjiga, ko sem bila v osnovni šoli. Odlično predstavi življenje indijancev in kako so morali pokazati vso svojo znanje, da so preživeli v divjini.
matty
06. 05. 2016 ob 20:27:22
4 od 5 zvezdic
⋆Lucia⋆
10. 02. 2016 ob 22:16:16
4 od 5 zvezdic
Lepa zgodba, ki ti da vpogled v neusmiljeno naravo in bitko za življenje, v življenje Indijancev, ter na njihovo ravnanje in brezbrižnost do svojih najboljših prijateljev - psov.
Book Depository

O tej knjigi na forumu