Bogovi vojne
Knjigo prispeval/a:
Orange17
Emperor (Imperator) (4. del)

Bogovi vojne

The Gods of War

4.3/5 · 2 oceni

V četrtem romanu iz zbirke Imperator pisatelj opiše zadnja leta življenja Julija Cezarja. Veliki voditelj se mora spopasti v najhujši bitki dotlej - napadel bo sam Rim, ki ga vodi diktator Pompej. A vojna z lastnim ljudstvom ne bo lahka. Pompej pobegne v Grčijo, kjer zbere velikansko vojsko, ki se spopade z Julijevimi legijami. Kljub premoči je Pompej poražen; uide v Egipt, kamor mu sledi tudi Julij. Tu se Julijeva zgodba preplete z usodo faraona Ptolemaja in njegove žene Kleopatre. Julij poveže Rim in Egipt ter tako ustvari največji imperij dotlej. Toda njegova moč in oblast sta tudi povod za izdajstvo njegovega najboljšega prijatelja Bruta, ki ga na koncu ubije v zahrbtni zaroti.

Roman Bogovi vojne je zgodba o pohlepu in vdanosti, prijateljstvu in moči, ljubezni in vojni, v kateri se v osupljivih podobah združita zgodovina in pustolovščina. Roman zaznamujejo podrobni opisi zgodovinskih prizorišč, načina življenja v starem Rimu, pa tudi opisi Egipta, njegovih prebivalcev, njihovih običajev in mesta Aleksandrije. Avtor na povsem nov način prikaže zgodovinske osebnosti, ki predstavljajo veličastnost starega veka - Cezarja, Bruta, Pompeja, Cicerona, Ptolemaja in Kleopatro. To je veličastni zaključek osupljive zbirke!

0
2
0

Kupi to knjigo

Conn Iggulden
9,19 EUR
Več o ponudbi
Cena v spletni trgovini se lahko razlikuje od cene, ki smo jo zasledili in zapisali. Podatki so bili nazadnje posobljeni 21. 09. 2020 14:30:17
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
⋆Lucia⋆
02. 08. 2016 ob 23:36:49
4 od 5 zvezdic
Prav tako kot predhodne knjige iz zbirke mi je tudi tale všeč, je še bolj polna nepričakovanih dogodkov, zapletov, izdaj ... vredno branja za vse, ki obožujete pristne zgodovinske romane.
Orange17
26. 03. 2014 ob 12:16:21
4.5 od 5 zvezdic