Bruiser
Knjigo prispeval/a:
skyline

Bruiser

5/5 · 2 oceni

Brewster (Bruiser) Rawlins je tih, umirjen in odmaknjen od vseh, brez prijateljev in normalne družine. Zaradi svoje zastrašujoče zunanjosti in ignorance do sveta okoli sebe nima konkurence na spisku 'most likely to get the death sentence'. Bruiser je zato tema vseh negativnih govoric in izmišljenih mafijskih zgodbic v šoli, posledično pa tudi poskusov nasilja na šolskih hodnikih ali izven njih. Edini, za katerega bi Bruiser tvegal svoje živlejnje, je njegov 8-letni brat Cody.

Brontë in Tennyson, 16-letna dvojčka, otroka profesorjev literature, ki se borita za svoj razpadajoči zakon, poskušata živeti normalno. A ko se Brontë zaljubi v Bruiserja in mu skuša pomagati, Tennyson ne zaupa čudaku, zato hoče odpreti oči svoji sestri s tem, da izve resnico o Bruiserjevem čudnem obnašanju. Dvojčka se ne zavedata, da nadnaravne sposobnosti Bruiserja nezavedno začnejo spreminjati njuna življenja na bolje. A ceniti srečo, če ne poznaš bolečine, se kaj hitro lahko spremeni v sebičnost in izkoriščanje, četudi na račun drugega.

Zgodbo pripovedujejo štirje glavni junaki, ki so si popolnoma različni: Bruiser, Brontë, Tennyson in Cody.

2
3
7

Kupi to knjigo

Neal Shusterman
10,79 EUR
Več o ponudbi
Cena v spletni trgovini se lahko razlikuje od cene, ki smo jo zasledili in zapisali. Podatki so bili nazadnje posobljeni 25. 11. 2020 17:30:11
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
Ever
04. 07. 2011 ob 05:05:53
5 od 5 zvezdic
Super zgodba!<br /> <br /> Jaz sem tudi dala 10 zaradi unikatnosti zgodbe - Neil Shusterman res zna poiskati neko zanimivo problematiko in jo narediti zelo, zelo posebno. Pa še takoj ko ugotoviš zakaj se gre, tudi junaki to ugotovijo :) Super zgodba.
skyline
26. 06. 2011 ob 10:23:45
5 od 5 zvezdic
Men je bla ta knjiga ful všeč, čist neki posebnega. Tud Tennyson me je na začetku totalno nasmejal, ko je opisoval kak zakon mata starša, svetovne prispodobe. Se mi zdi, da je avtor zlo dobr obdelal karakterje, ker se ful pozna različen slog pisanja, ko pripovedujejo 4 osebe. Sm oklevala med 9 in 10, sam ker je zgodba posebna, dam kr 10.