Desert Sons
Knjigo prispeval/a:
skyline
Desert Sons (1. del)

Desert Sons

4.5/5 · 3 ocene

Scott Faraday je star 16 let, zabaven in prijeten fant, ki nikoli ni imel resne zveze, četudi je oboževan. Njegova izbira za partnerja je zelo omejena, saj v kraju blizu puščave, kjer živi, ne pozna nikogar, ki bi bil gej. Svojo skrivnost dobro skriva in ima veliko prijateljev, sploh v šolski tekaški ekipi, kjer ga prehiti le njegov najboljši prijatelj Doug. Že od malih nog živi v Yucca Valley, CA, kjer si je njegova družina ustvarila razpoznavno ime, saj so lastniki najboljše restavracije v mestu, kjer Scott občasno pomaga pri delu. A njegova ljubezen je glasba in ponosen je, da je lahko član glasbene skupine, četudi bolj v ozadju. Njegov talent za ustvarjanje glasbe ni neopazen.

Ryan St. Charles je temperamenten 17-letnik, ki si noče priznati, da je gej, četudi ima za sabo resno zvezo s starejšim fantom, ki mu je prvi pokazal pomen ljubezni. Nesprejemnaje sebe izraža z jezo in odporom do drugih ljudi in sreča je le beseda v slovarju, ne način življenja. Za nezlomljivo fasado na obrazu pa se skriva ranljiv fant, ki je čustveno zmeden in ne razume dogodkov iz preteklosti. Njegova nepojasnjena jeza, prizadetost in obsojanje samega sebe ga pelje do poskusov samomora, ki so le prikrivanje strahu, da bi kdo izvedel za njegovo seksualno usmerjenost, ki je nesprejemljiva. Problemi, ki jih povzroča namenoma, so razlog za selitev k stricu, saj je sprememba okolja morda njegova rešitev.

Ko se preseli v Yucca Valley za par mesecev, dokler ne bo odšel študirat, spozna Scotta, ki je sin prijateljev njegovega strica. Kmalu se razvije prijateljstvo med dvema popolnoma različnima fantoma. Ko Scott začne sumiti, da je Ryan gej, se odloči, da mu razkrije svojo skrivnost. Njuno prijateljstvo se razvije v prvo pravo zvezo za Scotta, ki Ryana enostavno obožuje. A Ryan ima veliko večje težave sprejeti dejstvo, da je gej, kakor Scott na začetku misli. Ryanova temna preteklost počasi prihaja na površje in Scott ni pripravljen na stvari, ki jih odkrije: poskusi samomora, zlorabe, prepričanje o lastni smrti in zanikanje vsega, kar čuti.

OPOMBA: Zgodba se osredotoča na sprejemanje sebe, na pomen zveze, na odkrivanje ljubezni in prvih seksualnih izkušenj dveh najstnikov, ki se počutita drugačna. Poletje, ki ga preživita skupaj, spremeni oba. Ljubezen ju pripelje do tveganj in ju postavi na preizkušnjo.

0
2
4
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
skyline
24. 01. 2011 ob 22:32:25
4.5 od 5 zvezdic
Ja, ne morš primerjat teh dveh knjig, ker v ALS je tudi gejevstvo dejansko veliko bolj sprejeto in nimata glavna junaka takih problemov. Če pa prebereš The Soccer Field Is Empty pa so stvari še veliko bolj deep glede gejevske problematike.
Morrigan
24. 01. 2011 ob 15:44:02
4.5 od 5 zvezdic
zanimiva knjiga. če primerjam z american love songs, je ta veliko bolj resna, saj je življenje scotta in predvsem ryana bolj težko. pozna se tudi to, da sta scott in ryan mlajša od jaka in parkerja.
skyline
23. 01. 2011 ob 13:41:01
4.5 od 5 zvezdic

Druge knjige avtorja

Book Depository

O tej knjigi na forumu