Dnevnik varuške
Knjigo prispeval/a:
sara21

Dnevnik varuške

The Nanny Diaries

,

Prepogosta podoba ameriške družine neusmiljeno okrca vse starše sodobnega časa, ki so podlegli varljivemu blišču potrošniškega načina življenja: oče – neprekinjena dostava denarja, kar jemlje dobesedno, saj ga ni nikoli doma. Žena si je vzela za sveto dolžnost to bogastvo pravilno usmerjati, zato se neutrudno podi med luksuznimi proizvodi z bajnimi cenami, če trenutno ne zasleduje moževo ljubico. Še sreča, da ni zaposlena in premore gospodinjo ter seveda … varuško.

Zgodba nas s prefinjenim humorjem in tenkočutnostjo popelje v trhla življenja čustveno invalidnih družin, kjer poskuša varuška čimbolj spretno krmariti med njej nedojemljivim snobovskim svetom, zapostavljeno otroško dušo in lastnim bivanjem. Ko izzivanje njenega neskončnega potrpljenja preseže vse razumne meje, se odloči oditi. Vendar ne more. Tu je še … otrok. Štiriletni Grayer, ki hrepeni po maminem objemu in očetovi pozornosti. Nanny mu poskuša omiliti globoka otroška razočaranja in skupaj iščeta izgubljeno zaupanje. Vendar Grayer sanja. In v sanjah hlipa, saj ve, da mu bo mama prej ali slej odpeljala tudi to edino ljubezen. Spet bo sam, dokler se bolečina ne razraste v sovraštvo in vroče otroške solze ne zamenja brezčutnost.

0
0
0

Kupi to knjigo

Emma McLaughlin
9,66 EUR
Več o ponudbi
Cena v spletni trgovini se lahko razlikuje od cene, ki smo jo zasledili in zapisali. Podatki so bili nazadnje posobljeni 15. 09. 2019 09:02:16
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
Book Depository

O tej knjigi na forumu