Eleanor Oliphant je povsem v redu
Knjigo prispeval/a:
nejabere

Eleanor Oliphant je povsem v redu

Eleanor Oliphant Is Completely Fine

4/5 · 2 oceni

Eleanor Oliphant je povsem v redu je zabavna in ganljiva zgodba o cinični pametni in nadvse introvertirani outsiderki, ki nikakor ne razume sodobne družbe.

Eleanor živi v svojem skrbno varovanem mehurčku, ki mu vlada rutina. Od petka do ponedeljka se vsak dan z avtobusom odpelje v pisarno, kjer dela kot računovodkinja. Malica sama, izogiba se kakršnim koli nepotrebnim interakcijam z njej tako nadležnimi sodelavci. Po koncu službe jo avtobus odpelje domov, kjer jo v njenem samotnem stanovanju pričakuje le lončnica Polly, in ob svoji najljubši oddaji povečerja svojo najljubšo večerjo nato pa ob kozarcu vodke in knjigi zaspi.
V petek jo na poti do doma zanese še v veleblagovnico, kjer si nakupi obvezne vikend zaloge vodke in križank, ki jo zaposlijo do ponedeljka, ko se začarani krog njenega pasivnega življenja ponovi.

Po seriji nepredvidljivih dogodkov, ki začnejo Eleanor počasi, skoraj nevidno, obračati v drugo smer, junakinja sčasoma ugotovi, da morda svojega življenja ne živi prav in njen mehurček se prične razkrajati v nekaj lepšega in boljšega.

0
1
0

Kupi to knjigo

Cena v spletni trgovini se lahko razlikuje od cene, ki smo jo zasledili in zapisali. Podatki so bili nazadnje posobljeni 21. 05. 2019 17:36:04
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
IngridJalapeñoLopez
21. 10. 2018 ob 07:13:08
3 od 5 zvezdic
nejabere
22. 06. 2018 ob 10:29:34
5 od 5 zvezdic
Book Depository

O tej knjigi na forumu