Furiously Happy
Knjigo prispeval/a:
prada2015

Furiously Happy

4/5 · 1 ocena

Jenny Lawson v knjigi Furiously Happy raziskuje svojo dolgo življenjsko bitko z duševno boleznijo. Histerično smešna knjiga o hudi depresiji in tesnobi? To zveni kot grozna ideja.

Ampak grozne ideje so tiste, ki jih Jenny naredi najboljše.

Kot pravi Jenny:

"Nekateri ljudje mislijo, da je "burna sreča" samo izgovor za biti neumen in neodgovoren. In nato povabiš čredo kengurujev v svojo hišo brez, da bi najprej povedal svojemu možu, ker sumiš, da bo rekel ne, saj jih nikoli ni imel rad. In to bi bilo smešno, kajti noben ne bi povabil črede kengurujev v svojo hišo. Dva sta meja. Jaz vam govorim iz osebnih izkušenj. Moj mož pravi, da je nič nova meja. Jaz pravim, da bi moral biti bolj jasen o tem prej, preden sem najela vse te kenguruje.

Mnogo od mojih dragih ljudi je nevarno zjebanih, ampak tega nikoli ne uganeš, ker smo se naučili preprosto biti tako iskreni, da je to postalo nova normalnost. Kot je napisal John Hughes v The Breakfast Club: 'Mi smo vsi malo bizarni. Nekateri smo boljši v prekrivanju. Z izjemo, da gremo nazaj in prečrtamo besedo prekrivanje.'"

Furiously Happy govori o tem, "da si vzamemo tiste trenutke, ko so vse stvari v redu in jih delamo čudovito, kajti ti trenutki nas delajo take kakršni smo in to so isti trenutki kot tisti, ki jih vzamemo s seboj v bitko, ko naši možgani napovejo vojno našemu obstoju. Razlika je med 'preživeti življenje' in 'živeti življenje'. Razlika je med 'stuširati se' in 'učiti tvojo služabnico opico, kako naj šamponira tvoje lase'. Razlika je med biti 'razumen' in biti 'burno srečen'."

Lawsonova je ljubljena po svetu z njenem edinstvenim humorjem in iskrenostjo. V Furiously Happy je smrkajoče vzbujajoče smešna. To je knjiga o sprejemanju vsega, kar nas dela takšne kakršni smo - čudovite in pomanjkljive - in potem jo uporabimo, da poiščemo radost po fantastični in sramotni poti. Zato, ker Jennyna mama pravi: "Mogoče pa 'norost' le ni tako slaba." Občasno je norost prava.

0
2
1

Kupi to knjigo

Cena v spletni trgovini se lahko razlikuje od cene, ki smo jo zasledili in zapisali. Podatki so bili nazadnje posobljeni 29. 11. 2022 15:30:23
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
Jerneja
27. 07. 2020 ob 15:31:43
Jerneja
Nisem je dokončala, saj mi humor ni bil všeč.
prada2015
12. 04. 2020 ob 19:50:15
4 od 5 zvezdic
Book Depository