Jezik rož
Knjigo prispeval/a:
Sparrow

Jezik rož

The Language of Flowers

3.8/5 · 3 ocene

Srce parajoča zgodba o pomenu rož, družine in resnične ljubezni
Očarljiv, ganljiv in izredno lepo napisan roman, ki spretno prepleta preteklost in sedanjost ter s tem ustvari zvest portret nepozabne mlade ženske, ki s svojim poznavanjem jezika rož pomaga drugim, da spremenijo svoje življenje, in obenem tudi sama preboli svojo težavno preteklost ter na življenje pogleda s svetle plati.

V viktorijanski dobi so z rožami izražali svoja čustva: kovačnik za predanost, azaleja za strast, vrtnice za ljubezen. A Victoria Jones jih raje uporablja za izražanje žalosti, nezaupanja in osamljenosti. Potem ko je svoje otroštvo preživela v rejništvu, ne zaupa nikomur in nihče ji ni blizu. S svetom komunicira samo prek rož in njihovega pomena.
Ob osemnajstem rojstnem dnevu ostane brez strehe nad glavo in spi v javnem parku, kjer si zasadi svoj mali vrt. Opazi jo lokalna cvetličarka in pri njej Victoria lahko izrazi svoj dar pomagati ljudem s tem, ko zanje izbere ustrezne rože. Š ele ko na tržnici sreča skrivnostnega prodajalca, spozna, kaj ji v resnici manjka v življenju. Ko se vanj zaljubi, se je primorana soočiti s svojo preteklostjo ter veliko tvegati, da bi dobila še eno priložnost za srečo v svojem življenju.

2
7
3
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
shinky
22. 08. 2016 ob 13:58:58
3 od 5 zvezdic
blue.motion.grey
21. 06. 2016 ob 21:04:40
4.5 od 5 zvezdic
ania007
15. 04. 2014 ob 17:31:15
4 od 5 zvezdic
Book Depository