Ljubica Rima
Knjigo prispeval/a:
Sparrow

Ljubica Rima

Mistress of Rome

4.5/5 · 5 ocen

Rim v prvem stoletju našega štetja. Svet strasti, izdaj in pogube.
Ljubica Rima je roman o judovski sužnji in najslavnejšem rimskem gladiatorju ter njuni vpletenosti v cesarjev umor.

Tea, osirotela hčerka rimskega legionarja in sužnje iz Judeje se je kmalu naučila, kako preživeti v krutem svetu. Občutila je prav vse oblike nasilja, še preden je spoznala najbolj surovega gladiatorja Arija in se zaljubila vanj. A njuna zveza, polna nežnosti in razumevanja, je bila kmalu ogrožena, saj je ljubosumna gospodarica Lepida Polija Teo prodala za delo v javni hiši. Medtem ko je Lepida kot z marionetami upravljala s svojim možem in njegovo družino, je Tea postala izobražena pevka z umetniškim imenom Atena in pela rimski aristokraciji. Ko je nanjo vrgel oči še sam cesar, hrabri in karizmatični Domicijan, se je znašla v svetu izprijenosti in pogube, v mreži svoje preteklosti. Čeprav se je cesar čutil ogroženega od vseh strani, se je zavedal, da največjo nevarnost zanj pomenijo njegovi najbližji - tudi sužnja, ki so jo dali vzdevek Ljubica Rima.

Vesna Paradiž:
Zgodba je napolnjena s prepovedano ljubeznijo, maščevanjem, izdajstvom, poželenjem, ljubosumjem, gladiatorji, sužnji in celo samim rimskim cesarjem, torej s sestavinami, ki tvorijo dober zgodovinski ljubezenski roman. Prvo v slovenščino prevedeno delo ameriške avtorice Kate Quinn nam skozi življenje in ljubezen živahne sužnje Tee in z demonom ubijanja obsedenega najslavnejšega rimskega gladiatorja Arija, skozi strasti in izlito kri živo predstavi Rim, kakršen naj bi bil v prvem stoletju. Za vse ljubitelje antike!

1
4
2

Kupi to knjigo

14,73 EUR
Več o ponudbi
Cena v spletni trgovini se lahko razlikuje od cene, ki smo jo zasledili in zapisali. Podatki so bili nazadnje posobljeni 03. 06. 2020 05:00:16
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
⋆Lucia⋆
25. 09. 2018 ob 20:43:26
4.5 od 5 zvezdic
Ponavadi se skozi zgodovinske romane malo težje prebijam, ker imajo v večini avtorji meni ne preveč všečen stil pisanja, ampak tale je pa čisto nasprotje. Čudovita knjiga, ki te popelje v čas sužnjev in gladiatorjev, v čas okrutnih zakonov in cesarja, a ob enem v čas pristne ljubezni med glavnima junakoma. Vsekakor vredna branja.
ZStrip
09. 05. 2018 ob 09:57:45
5 od 5 zvezdic
Satini
05. 03. 2018 ob 19:25:03
4 od 5 zvezdic
monique
03. 03. 2016 ob 07:15:46
5 od 5 zvezdic
Spet se znajdemo v vrtincu rimskih spletk. Zame je to zgodovinski roman z najlepšo ljubezensko zgodbo.
Orange17
24. 03. 2014 ob 11:57:30
4 od 5 zvezdic

Druge knjige avtorja

Book Depository

O tej knjigi na forumu