Mesto padajočih angelov
Knjigo prispeval/a:
Orange17

Mesto padajočih angelov

The City of Falling Angels

5/5 · 1 ocena

Mesto padajočih angelov je zbir resničnih zgodb o dogajanju v Benetkah. Vezane so na dogodke 29. januarja 1996, ko pogori znamenita operna hiša La Fenice. Izguba opere, v kateri je bilo premierno izvedenih pet Verdijevih del, je za Benečane katastrofa; še toliko večja, ko se razve, da je zanjo morda kriv požigalec. Avtor pride na prizorišče tri dni po požaru in se prelevi v svojevrstnega detektiva - pripoveduje napete zgodbe s presenetljivimi obrati, poizveduje o naravi mesta, razgalja njegove prebivalce in odkriva vrsto neznank ter s tem mesto prikaže v povsem novi luči.

Ta knjiga je kot počasen in intenziven sprehod po beneških ulicah - ob branju avtorjevih opisov Benetke in njihove lepote bralcu zrasejo pred očmi, čuti lahko vzdušje na ulicah in na Canalu Grande, odkriva tudi dogajanja, ki so očem običajnega turista skrita, pojasnjuje dogodke iz zgodovine in njihove posledice, posveti pa se tudi številnim tujcem, ki se v mestu priselijo, da bi uživali njegove lepote ter kulturno ponudbo.

0
1
2

Kupi to knjigo

Cena v spletni trgovini se lahko razlikuje od cene, ki smo jo zasledili in zapisali. Podatki so bili nazadnje posobljeni 24. 06. 2021 05:00:11
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
Orange17
25. 03. 2014 ob 10:03:24
5 od 5 zvezdic
Book Depository