Mi smo medvedi!
Knjigo prispeval/a:
elchy
Beartown (1. del)

Mi smo medvedi!

Beartown

V nekem majhnem mestu skupnost pomeni vse, srce mesta pa predstavlja hokejska ekipa Medvedi. Vsi upi, razvoj mesta in boljša prihodnost mladih hokejistov, so položeni v dobro igro in uspeh mladinske ekipe na državnem prvenstvu. Zmaga v mladinski kategoriji bi namreč pomenila večji vložek gospodarstva in športa v razvoj mesta in s tem tudi v razvoj mladih ljudi in mladih hokejistov. Tako je od ena tekme odvisna prihodnosti mladih fantov, kluba in vseh prebivalcev.
A sanje se razblinijo v noči, ko mladi hokejisti praznujejo polfinalno zmago. Skrivnosti noči ni bilo mogoče skriti in najboljši igralec Kevin ne zaigra na finalu državnega prvenstva. Si najboljši hokejist v mestu, kjer hokej pomeni vse, res lahko dovoli vse?

Konec knjige nas vendarle opozori na to, da nekje kljub vsemu obstajajo meje in morda je takrat, ko se jih prekorači, čas za nek nov začetek. In morda denar in uspeh vendarle nista vse. Skupnost in hokej, ki skupnost povezuje, bosta preživela tudi brez velikih finančnih vložkov. Ker vsi vemo, da hokej in šport v celoti nista samo denar, ampak mnogo več. Knjiga je poklon vsem športnikom za vse, kar v svojih športnih karierah naredijo za okolje, v katerem delujejo. In morda imata glasba in šport več skupnega, kot ste si mislili.

0
0
1

Kupi to knjigo

Fredrik Backman
9,29 EUR
Več o ponudbi
Cena v spletni trgovini se lahko razlikuje od cene, ki smo jo zasledili in zapisali. Podatki so bili nazadnje posobljeni 04. 08. 2020 11:30:08
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj