Newyorška trilogija
Knjigo prispeval/a:
prada2015

Newyorška trilogija

The New York trilogy

Newyorška trilogija je izvirna literarna mojstrovina in eden od vrhuncev (post)moderne (meta)fikcije: eksperimentalna, drzna in napeta.

Vse skupaj se je začelo s telefonskim klicem sredi noči, s trikratnim zvonjenjem in glasom na drugi strani, ki je spraševal po nekom, ki ni on...

New York v treh sijajnih variacijah klasične detektivske zgodbe Paula Austra je nenavaden, tesnoben, osupljiv kraj, v katerem se identitete zlivajo druga v drugo in vprašanja služijo le temu, da še bolj prikrijejo resnico. V enem temeljnih del ameriške literature 20. stoletja Auster z detektivsko zavezanostjo raziskuje umetnost pripovedovanja, predstave o identiteti in osebnem smislu ter bistvo jezika.

Newyorška trilogija je sestavljena iz treh knjig, ki so najprej izšle samostojne, potem pa še skupno.

STEKLENO MESTO
Quinna, pisca detektivskih romanov, sredi noči zmoti nenavaden telefonski klic in zaplete se v primer, ki je skrivnostnejši kot vsaka zgodba, ki bi si jo lahko izmislil.

DUHOVI
Blue je Brownov učenec, ki ga najame White, da bi zasledoval Blacka. Skozi okno najetega stanovanja v Oranžni ulici Blue opazuje Blacka, ki obenem opreza skozi svoje okno...

ZAKLENJENA SOBA
Fanshawe izgine in za seboj pusti ženo, majhnega otroka in kup rokopisov: romane, dramska dela in pesmi. Kaj se je zgodilo?

0
1
0

Kupi to knjigo

8,46 EUR
Več o ponudbi
Cena v spletni trgovini se lahko razlikuje od cene, ki smo jo zasledili in zapisali. Podatki so bili nazadnje posobljeni 01. 06. 2020 04:30:03
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
prada2015
30. 05. 2015 ob 15:50:27
prada2015
Knjiga ni ravno po mojem okusu. Manjka malo napetosti. Vsebuje tri različne detektivske zgodbe. Nekdo nekoga zasleduje. Spi pod njegovim oknom oz. stanovanjem. Večinoma prevladuje njegovo razmišljanje med tem čakanjem oz. zasledovanjem, ko se bo nekaj zgodilo. Premalo je akcije in preveč nakladanja. Mogoče bo nekomu všeč. Jaz tudi ne berem ravno takih zvrsti, na to sem slučajno naletela.
Book Depository