Nineteen Minutes
Knjigo prispeval/a:
skyline

Nineteen Minutes

5/5 · 1 ocena

Sterling je navadno majhno mestece v New Hampshiru, kjer se nikoli nič ne dogaja, dokler se ne zgodi odmevna tragedija. V množičnem pokolu je ubitih 10 dijakov, 9 jih je močno ranjenih. Š ola bi morala biti varna za dijake, a je nevarno okolje, ampak vprašanje je: Za koga? Za tiste, ki ustrahujejo in se izživljajo nad drugimi ali za tiste, ki vzamejo pravico v svoje roke, saj imajo dovolj nadlegovanja?

Josie Cormier, hči glavnega sodnika, ki obravnava primer, bi naj bila glavna priča dogodku, vendar se ne more spomniti, kaj se je zgodilo pred njenimi očmi in je edina preživela priča. Ali pa bi se lahko spomnila, pa se noče? V procesu sojenja se razkrijejo razlike med trditvami šole in lokalno skupnostjo, ki razdrejo družine in prijateljstva.

Knjiga nam postavlja vprašanja o tem, kaj pomeni biti drugačen v družbi, kdo lahko sodi o mišljenju posameznika in ali smo vsi resnično takšni, kakršne nas vidijo drugi. Podarjena problematika srednješolske prikrite agresije.

0
1
5

Kupi to knjigo

Jodi Picoult
11,11 EUR
Več o ponudbi
Cena v spletni trgovini se lahko razlikuje od cene, ki smo jo zasledili in zapisali. Podatki so bili nazadnje posobljeni 07. 03. 2021 05:30:20
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
Lenka
05. 08. 2012 ob 15:22:58
5 od 5 zvezdic
huda knjiga. mogoče malček predolga, ampak vseeno vredna braja. na trenutke nism vedla, na katero stran se postavit. bullyje preziram, po drugi strani, je šel pa peter v totalen ekstrem. samo sojenje je blo ful zanimivo. hud preobrat pa josie. priporočam