Olje na balkonu: prvi primer inšpektorja Vrenka
Knjigo prispeval/a:
Eleonora

Olje na balkonu: prvi primer inšpektorja Vrenka

4/5 · 1 ocena

Izvirni slovenski detektivski roman. Z vsemi značilnostmi žanra. Z obveznim truplom, pronicljivim policijskim inšpektorjem in njegovim malo manj intuitivnim pomočnikom, z obilico sumljivih sosedov, inteligentnim zapletom, ki ne užali še tako zahtevnega bralca in seveda najpomembnejšim, presenetljivim razpletom.

Olje na balkonu nam na najboljši način ponuja tisto, kar pričakujemo od žanra.

Marta K. nekega jutra najde zdravnika, pri katerem čisti, zvrnjeno sedečega na stolu sredi kuhinje, pod njim pa sta se iz prerezanih zapestij natekli že dve luži krvi. Osumljencev in možnih krivcev je dovolj, tako da se Vrenk (ta pri policiji uživa status nekakšnega umetnika, specialista za detajle in moža z intuicijo, ki jo še poudarja diploma iz psihologije) in njegov mladi pripravnik Marko Breznik brez odlašanja lotita preiskovanja in pred nas stopi sveža kriminalka, ki vas ne izpusti do zadnje strani.

Bomo skupaj z inšpektorjem ali celo pred njim uspeli razkriti skrivnost? Bomo znali povezati na videz nepomembna dejstva? Možnosti imamo. Vsi ključi rešitve so nam v romanu ves čas na voljo. A vendar.

0
1
1
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
Eleonora
28. 02. 2018 ob 11:50:56
4 od 5 zvezdic