On the Island
Knjigo prispeval/a:
skyline

On the Island

5/5 · 3 ocene

Anna Emerson je 31-letna učiteljica angleškega jezika. Ponujena ji je možnost, da odpotuje na Maldive, kjer bo inštruirala T.J. Callahana v njihovi poletni počitniški hiši. Anna sprejme ponudbo brez obotavljanja, saj bo tako lahko združila delo in počitnice na sanjskih Maldivih, povrhu vsega bo pa še plačana za to.

T.J. Callahan nima interesa oditi na Maldive. Samo dejstvo, da je zbolel za rakom in končno končal z zdravljenjem, je dovolj, da si ne želi preživeti poletja s svojo družino in učiteljico angleščine. Želi si zabav s prijatelji in druženja z vrstniki.

Ko Anna in T.J. letita proti Maldivom, njun pilot doživi srčni infarkt in strmoglavijo v ocean. Anna in T.J. komaj preživita. Vodni tokovi ju naplavijo na samotni otok, kjer se vsak dan borita za preživetje in upata, da ju bo reševalna skupina čimprej našla na tem neposeljenem otoku. Dnevi minevajo in upanje počasi začne umirati.

Vspostavita svoj sitem preživetja, ki jima zadovoljuje najpomembnejše življenjske potrebščine: hrano, vodo, prostor za spanje. Dnevi se spremenijo v tedne, tedni v mesece in v tem času sta primorana prestati stvari, o katerih ljudje v vsakdanjem življenju niti ne razmišljajo. Anno najbolj skrbi, da se T.J.-ju ponovi usodna bolezen, saj nimata nobene zdravniške pomoči.

Ko T.J. praznuje še en rojstni dan na otoku, se Anna začne spraševati, če bo največji izziv ki ga bo premostila to, da živi na otoku s čednim fantom, ki je postal zapeljiv odrasel moški.

0
4
6
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
BlebeTanja
17. 06. 2013 ob 17:45:31
5 od 5 zvezdic
Skyline, kaj, nadaljevanje je? Hm, o čem pa bi lahko bilo? Ziher pa boljše od prvega dela ne more bit... :) men je bla On The Island res lepo presenečenje, sploh ker sem mislila da ga bosta biksala že od začetka. Pa se je potem tako lepo izteklo, da bi samo ploskala lahko avtorici.... :)
Ever
15. 06. 2013 ob 11:58:35
5 od 5 zvezdic
Prav si imela...res je dobra :)
skyline
12. 06. 2013 ob 16:11:54
skyline
Ta knjiga je zakon! Zdaj pride ven še nadaljevanje... komaj čakam!!!
Ever
29. 05. 2013 ob 15:36:04
Ever
A ta knjiga je dejansko vredu? Mene je strah, ker je taka rahlo čudna tematika, čeprav dobiva visoke ocene...
skyline
29. 05. 2013 ob 14:34:44
5 od 5 zvezdic