Osvajalec: Imperij srebra
Knjigo prispeval/a:
⋆Lucia⋆
Osvajalec (4. del)

Osvajalec: Imperij srebra

Conqueror: Empire of silver

Veliki kan Džingis je umrl, vendar njegova legenda živi naprej. Njegov sin Ogedaj je zgradil belo mesto Karakorum in s tem ustvaril prestolnico novega naroda. Mongolski imperij je dve leti živel v miru, zdaj pa so se zbrale vojske, da bi videle, kateri od Džingisovih sinov ima moč in voljo postati novi kan. Kdorkoli bo prevzel vodenje, se bo moral soočiti z grozečim nasprotnikom, kitajsko dinastijo Song.

Veliki general Cubodaj se odpravi na zahod – skozi Rusijo, čez Karpate in vse do Madžarske. Ko porazi madžarskega kralja in viteze templjarje, ki so mu priskočili na pomoč, se zdi, da na vsem svetu ni ne kralja ne vojske, ki bi ga lahko ustavila. Vendar v trenutku Cubodajevega največjega zmagoslavja pride do preobrata – general mora sprejeti odločitev, ki bo za vedno spremenila zgodovino.

Težko pričakovani četrti del zbirke Osvajalec bralce popelje na pot od prostranih mongolskih planjav vse do Evrope, kjer Mongoli grozijo, da bodo uničili vse, kar so različni narodi dolga leta gradili in ustvarjali.

0
0
1
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj