Otok Camino
Knjigo prispeval/a:
IngridJalapeñoLopez

Otok Camino

Camino Island

5/5 · 1 ocena

Tolpa tatov zagreši drzno tatvino in iz strogo varovanega podzemnega trezorja knjižnice Firestone na univerzi Princeton ukrade dragocene rokopise. Plen je sicer neprecenljiv, a univerza ima zanj zavarovalno polico za petindvajset milijonov dolarjev.
Bruce Cable je lastnik priljubljene knjigarne v zaspanem počitniškem mestecu Santa Rosa na floridskem otoku Camino. Denar pa v resnici služi kot priznan preprodajalec redkih knjig. A ni jih veliko, ki vedo, da njegova dejavnost tu in tam seže tudi na črni trg preprodaje ukradenih knjig in rokopisov.
Mercer Mann je mlada pisateljica s hudo pisateljsko blokado, ki je pred kratkim izgubila učiteljsko službo. Nagovori jo elegantna skrivnostna ženska, ki dela za še bolj skrivnostno podjetje. Velikodušna finančna ponudba Mercer prepriča, da se pod krinko vtihotapi v literarni krog prijateljev Brucea Cabla in se mu dovolj približa, da odkrije njegove skrivnosti.
Sčasoma pa Mercer izve preveč in na rajskem otoku se stvari zapletejo...

0
0
0

Kupi to knjigo

John Grisham
8,11 EUR
Več o ponudbi
Cena v spletni trgovini se lahko razlikuje od cene, ki smo jo zasledili in zapisali. Podatki so bili nazadnje posobljeni 28. 11. 2020 09:30:20
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
Jaroslav
07. 11. 2020 ob 12:18:24
5 od 5 zvezdic