Prehajalec
Knjigo prispeval/a:
⋆Lucia⋆

Prehajalec

1/5 · 1 ocena

Prehajalec prehaja med fiziko in metafiziko in se sprašuje, katera stvarnost je sploh resnična: ali ta, ki jo vidimo, ali tista, ki jo občutimo. Prehajanja med stvarnostmi so nanizana v osmih zgodbah, napisanih v tekočem, na videz preprostem, izredno berljivem jeziku, kar bo nedvomno pritegnilo tudi tiste bralce, ki običajno ne posegajo po tovrstni (psihedelični) literaturi. Skozi takšno lahkotno pisateljsko govorico pa se nam razkriva vsebina, ki presega okvir razvedrilnega, kratkočasnega branja ob čaju in piškotih v dolgih zimskih večerih.
Koliko zgodbenosti je v tej zbirki prehajanj take, da jo lahko umestimo v konvencionalno stvarnost, in koliko je one druge, metafizične? O tem bo odločal bralec sam – ob lastnem prehajanju skozi zgodbe.

0
1
0
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
⋆Lucia⋆
03. 01. 2016 ob 21:42:33
1 od 5 zvezdic
Po pravici povedano sploh ne vem kaj je poanta teh zgodbic, verjetno kak višji, skrit, metaforičen pomen, ki ga jaz zgleda nisem dojela. Zgodbe so tako nenavadne, da sploh ne veš kaj je res in kaj samo v domišljiji likov, ki nastopajo. Konci so pa tudi čist adijo, sploh nisem dojela, kako se naj bi končalo. Mogoče se bo pa kdo drug bolje znašel v tej knjigi, meni osebno najslabša knjiga kar sem jih uspela brat ...

Druge knjige avtorja

Book Depository

O tej knjigi na forumu