Prevara
Knjigo prispeval/a:
Bralka Eva

Prevara

4/5 · 1 ocena

Prevara je zgodba na videz vsakdanjega, skoraj klišejskega družinskega okolja in partnerskega razmerja, ki za drobnimi konflikti in nesporazumi postopoma razkirva globoko in uničujočo nezmožnost protagonistov, da bi ustvarjali zrele partnerske ali starševske odnose. Ločitev in posledice čustvenega izsiljevanja in manipulacije žene in matere ter odsotnost očeta je vzorec, ki se prenaša od staršev na otroke in usodno zaznamuje življensko pot vseh vpletenih akterjev.

V svojem drugem romanu se avtorica Vesna Karlin, tako kot v zelo dobro sprejetem prvencu, ponovno loteva zapletenih razmerij, ki jih ustvarja in poganja okolje disfunkcionalne družine. Medtem, ko smo jo v prvem romanu Obžalovanje spoznali kot senzibilno opazovalko začaranega kroga družinskega nasilja, je Prevara nič manj kruta in življenjska zgodba o zgrešeni komunikaciji in neuspelih odnosih v družini, ki generirajo nova neuspešna razmerja.

0
1
0
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
Nika Jurčič
19. 12. 2017 ob 13:05:51
Nika Jurčič
Vsakodnevna mukotrpnost napornih skoraj brezdušnih odnosov. Morda sem pogrešala ščepec entuziazma ali pa optimizma .... kar bi vleklo ven iz te ... črnogledosti, npr. Vsekakor pa knjiga, vredna branja. Človeka se dotakne in ga premakne. Skoraj oklofuta z dejstvenostjo.
Nika Jurčič
19. 12. 2017 ob 13:04:32
4 od 5 zvezdic

Druge knjige avtorja

Book Depository

O tej knjigi na forumu