Reboot
Knjigo prispeval/a:
skyline
Reboot (1. del)

Reboot

4.7/5 · 3 ocene

Wren Connolly je bila pred petimi leti trikrat ustreljena v prsa. Po 178-ih minutah se je ponovno zbudila kot Reboot: močnejša, hitrejša, manj čustvena in s hitro sposobnostjo ozdravljenja. Dlje ko so Rebooti mrtvi, manj človeških lastnosti imajo, ko se ponovno zbudijo. Wren je s svojimi 178-imi minutami najbolj smrtonosem Reboot v republiki Texas. Zdaj kot 17 letnica deluje v organizaciji HARC kot posebna vojakinja, ki izpolnjuje težke naloge za njej nadrejene ljudi.

Njej najljubši del službe je treniranje novih mladih Rebootov, ki jih HARC vsake toliko časa vpeljuje v njihov program. Ker ima Wren poseben status zaradi svojih sposobnosti, lahko prva izbira med novinci, ki jih bo trenirala, in splošno znano je, da vedno izbere novinca z najvišjo številko, saj imajo ti najboljše sposobnosti in največjo verjetnost, da bodo živeli dlje časa in prenesli velike napore, kar je cilj vsakega trenerja.

Callum Reyes je v posmeh vsem novim Rebootom, saj je s številko 22 praktično še vedno človek. Njegovi refleksi so prepočasni, zastavlja preveč nepomembnih vprašanj in njegov nasmeh Wren spravlja ob živce, saj so njegova čustva napisana na obrazu, kar je za Reboote nesprejemljivo. A Wren v njem vidi nekaj, kar ne more ignorirati in zato na veliko začudenje ostalih Rebootov in HARCa sprejme izziv, da ga bo trenirala. Vzeti življenje nekomu je za Wren nekaj vsakdanjega, saj v njej ni čustvenosti in slabe vesti. A dlje ko pozna Calluma, bolj se v njej prebuja nekaj že davno pozabljenega: človečnost.

Ko Callum ne želi izpolniti ukaza od HARCa, v katere Rebooti po vseh pravilih ne smejo dvomiti, Je Wren postavljena v težek položaj. Dane sta ji dve možnosti: ali pripravi Calluma na izpolnjevanje ukazov ali pa ga mora likvidirati sama, saj Reboot ki dvomi v navodila HARCa, ne sme obstajati.

1
3
6

Kupi to knjigo

Amy Tintera
7,74 EUR
Več o ponudbi
Cena v spletni trgovini se lahko razlikuje od cene, ki smo jo zasledili in zapisali. Podatki so bili nazadnje posobljeni 31. 05. 2020 13:30:17
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
Kris
11. 11. 2014 ob 15:03:55
5 od 5 zvezdic
Ever
31. 10. 2014 ob 11:19:37
4.5 od 5 zvezdic
Zelo zanimiva zgodba - spet nekaj novega med distopijami :)
skyline
29. 05. 2013 ob 13:54:59
4.5 od 5 zvezdic

Druge knjige avtorja

Rebel
Rebel Amy Tintera
- 1 ocena
Book Depository

O tej knjigi na forumu