Sicilijanec
Knjigo prispeval/a:
Gea
Mafia (1. del)

Sicilijanec

The Sicilian

Puzov roman Sicilijanec je svojevrstno nadaljevanje njegove uspešnice Boter, hkrati pa popolnoma samostojno delo, v katerem je avtorju znova uspelo vznemirljivo preplesti zgodovinska dejstva in fikcijo.

Zgodba romana je postavljena v leto 1950. Končuje se obdobje izgnanstva Michaela Corleoneja na Siciliji. Sin velikega botra, don Vita, se vrača v Ameriko. Po naročilu očeta mora s seboj pripeljati mladega Salvatoreja Giuliana, najbolj znanega sicilijanskega razbojnika, ki je s svojimi podvigi postal junak revnega sicilijanskega prebivalstva ter trn v peti tamkajšnjim karabinjerjem in mafiji.

Sicilijanec ni navadna kriminalna zgodba, temveč napeta, dinamična in slikovita pripoved o tem, kako so na preizkusni kamen postavljene temeljne vrednote: prijateljstvo, zvestoba, ljubezen in junaštvo. Zgodba o tem, kako ne živimo za to, da bi postali junaki, temveč za to, da ostanemo živi.

0
0
0

Kupi to knjigo

Mario Puzo
8,33 EUR
Več o ponudbi
Cena v spletni trgovini se lahko razlikuje od cene, ki smo jo zasledili in zapisali. Podatki so bili nazadnje posobljeni 23. 05. 2020 09:00:12
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj