Solna pot
Knjigo prispeval/a:
Ever

Solna pot

The Salt Road

4.5/5 · 2 oceni

»Draga moja Isabelle, na podstrešju boš našla škatlo s svojim imenom.«

Ko Isabellin oče, znameniti arheolog, umre, ji zapusti še zadnjo uganko: skrivnostni afriški amulet. Ampak kaj v resnici predstavlja? In zakaj ga je zapustil prav njej? Isabelle se v hipu odloči, da bo odpotovala v Maroko in prišla resnici do dna.

Ko v nesreči, ki poškoduje amulet (in razkrije še več njegovih skrivnosti), skoraj izgubi življenje, spozna, da mora biti previdna. Toda ko ji njen rešitelj Taib, ki pozna peščene sipine in puščavska ljudstva, ponudi svojo pomoč pri odkrivanju amuletovega izvora, se ne more upreti želji, da bi odkrila celotno zgodbo o legendarni tuareški kraljici Tin Hinan in njeni potomki Marijati.

Z leti in prek vročega, spremenljivega peska, po katerem poteka solna pot, se zgodbi o Isabelle in Taibu ter Marijati in njenem ljubimcu prepleteta z zgodbo o izgubljenem amuletu.

Solna pot Jane Johnson je čarobna zgodovinska pustolovščina, ki poveže nadvse nenavadne ljudi v epskem popotovanju, ki traja več desetletij in se razprostira prek vročega, spremenljivega maroškega peska.

0
2
0

Kupi to knjigo

Cena v spletni trgovini se lahko razlikuje od cene, ki smo jo zasledili in zapisali. Podatki so bili nazadnje posobljeni 13. 08. 2022 07:30:19
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
mikiesha
31. 12. 2017 ob 11:17:16
4.5 od 5 zvezdic
Odlična knjiga! Zgodba bralca kar posrka vase!
monique
06. 02. 2016 ob 21:27:20
4.5 od 5 zvezdic
Odlična sladko-grenka pripoved o življenju.