Solze puščave
Knjigo prispeval/a:
prada2015

Solze puščave

Tears of the desert

,

4.5/5 · 2 oceni

Halima je pripadnica afriškega plemena Zagava iz sudanske pokrajine Darfur. Vzgajana v bojevitem duhu in veri v enakopravnost z okoliškimi arabskimi prebivalci Halima odraste v neustrašno dekle z neomajno željo po znanju in se na svoji poti do cilja ne ukloni nobeni grožnji. Po prvem srečanju z arabsko nestrpnostjo do črnskih plemen njena odločnost še naraste; s trdovratno voljo se upre predsodkom svojih učiteljic in drugih učenk ter uspešno dokonča šolanje. Odloči se postati vaška zdravnica, da bi s svojim znanjem koristila svojemu ljudstvu. A leta 2003 se Halimin svet poruši, ko v državi izbruhne etična vojna. Na svoji lastni koži občuti grozodejstva vojnih zločinov in obupana skuša pomagati brezštevilnim žrtvam vsakodnevnih napadov in posilstev. Ta resnična zgodba je njena izpoved o strahotah genocida, ki še vedno pustoši po darfurskem ozemlju.

Halima Bashir je pred etično grožnjo pobegnila v Veliko Britanijo. S to knjigo in svojimi političnimi nastopi vztrajno opozarja na razmere v rodnem Darfurju in pretresljiva dejanja na etične nestrpnosti.

0
1
0
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
Mateja Teja
19. 04. 2017 ob 02:17:32
5 od 5 zvezdic
prada2015
18. 04. 2017 ob 10:31:41
4 od 5 zvezdic
Zanimiva zgodba o življenju v Afriki, kulturi in običajih plemena Zagava, ki se konča tragično z vojno in pobegom v London. Zgodba te hkrati nasmeji in razžalosti.
Book Depository

O tej knjigi na forumu