Tajni krog
Knjigo prispeval/a:
Amy12
The Secret Circle (2. del)

Tajni krog

The Secret Circle - The Power

4.5/5 · 2 oceni

Faye Diani pove, da sta se Cassie in Adam spoznala na plaži v Cape Codu, prav tako pa izda tudi njun poljub na plaži ter ritual, s katerim sta se želela obraniti pred nadaljevanjem njunega razmerja. Diano seznani tudi s Cassino krajo kristalne lobanje. Diana je videti razočarana, a še preden se člani kroga razidejo, Adam zahteva, da prisluhnejo še pripovedi njega in Cassie. Zgodbi se pravzaprav ne razhajata, le osevtljujeta različne vidike istega početja. Diana na koncu Cassie in Adamu oprosti njuno početje in njihovo prijateljstvo se le še dodatno utrdi.

Cassie presenečena ugotovi, da so se v šolo v New Salemu prepisali tudi Portia in njena brata Jordan in Logan. Portia se spoprijatelji s Sally, učenko, ki je bila v preteklosti pogosto tarča napadov Faye in njene druščine. Poleg tega pa v šolo pride tudi nov ravnatelj (Jack Brunswick), ki takoj skliče učence v dvorano ter jim predstavi nov hišni red. Uvede nova stroga pravila ter kazni za tiste, ki jih ne bodo spoštovali. Med učenci poišče tudi prostovoljce, ki bodo hodili po hodnikih in nadzirali dogajanje ter poročali o domnevnih kršitvah reda. Cassie v novem ravnatelju prepozna Johna Blacka, katerega duh se je utelesil v novem telesu. Svoje spoznanje zaupa tudi ostalim članovm, ki se nevarnosti kaj dobro zavedajo. Cassie prav tako pride do zaključka, da je namen novih pravil v šoli predvsem ta, da bi se druščina razdrobila, se medsebojno sprla, ravnatelj pa bi jih postopoma pridobil na svojo stran.

Cassiina mati je še vedno v šoku, ki ga je doživela ob napadu Johna Blacka. Zaradi šoka se ne odziva na okolico. Zanjo skrbijo tri članice starega čarovniškega kroga in sicer Quincey (Lorelova babica), tega Constance (Melanienina tega) ter gospa Franklin (Adamova babica). Te skušajo z raznimi rituali pomagati Cassiini materi Alexandri.

Faye se vse bolj oddaljuje od kroga čarovnic, saj se skrivaj dobiva z novim ravnateljem, ki jo ima povsem v oblasti. Vseeno pa se udeleži posebnega rituala ženskih članic kroga, kjer vsaka izmed čarovnic počasti eno izmed ženskih lastnosti. Ritual se zaključi tako, da najmlajša članica kroga zakoplje škatlo na skrivnem mestu, ne da bi pred tem pogledala, kaj je v njej. Ta čast pripade Cassie, ki pa jo takoj potem, ko zakoplje škatlo, napade senca. Cassie se bori, a ve, da ni dovolj močna. Njeno stisko začuti Adam, ki se skupaj z Nickom odpravi na plažo in reši Cassie. Nick poljubi Cassino roko.

Nick pove Cassie, da jo občuduje ter goji do nje posebna čustva. Cassie ga sprva zavrača, a na koncu le ustreže Nicku in pristane na njegov predlog, da se poizkusita bolje spoznati. Njuno razmerje lepo napreduje, vendar pa Cassie ne spregleda Adamove bolečine. Nekega dne se Nick in Cassie poljubita na šolskem hodniku. To vidi Portia in odpelje Cassie v ravnateljevo pisarno. Jack Brunswick prične pripovedovati Cassie o svoji moči. Njegovo pripoved zmoti pretep na šolskem dvorišču. Cassie izrabi priložnost in pobegne iz pisarne. Objokano na hodniku ustavi Faye, ki ji pove, da ravnatelj pravzaprav ne pooseblja zla, saj ji želi pomagati. Jack Brunswick je namreč res najbolj poznan po imenu Black John, vendar pa se je nekoč predstavljal tudi po imenu Johan Blake. Cassie v imenu prepozna svojega očeta.

Diana in Adam odpeljeta pretreseno Cassie domov. Cassie jima pove, da je hči Black Johna ter pričakuje, da jo bo krog zavrnil. Krog Cassie podpre.

Tisto noč si Cassie pri Diani izposodi poseben kristal imenovan Moonrock, ki naj bi prinašal lepe sanje. Cassie se najprej sprašuje ali kristal sploh deluje, a se vseeno preda sanjam. V sanjah ima videnje, s pomočjo katerega ugotovi, kje so skriti pripomočki, ki jih je uporabljala izvorna skupina čarnovnic. V njih je namreč skladiščena energija in moč, s pomočjo katere bi lahko krog premagal Johna Blacka. Cassie sredi noči zbudi Diano. Skupaj z Adamom se odpravijo v hišo 12. Tam umaknejo nekaj zidakov v kaminu ter odkrijejo škatlo. Ko jo odprejo, so bili v njej res iskani pripomočki.

Na poti domov jim priteče na proti Sean. Čeprav so Adam, Diana in Cassie sklenili, da o najdbi ne povedo nikomur, pred Seanom niso mogli skriti škatle. Zaupajo mu skrivnost.

Naslednji dan se Cassie odpravi v hišo 12 po eno izmed knjig, ki jo je želela podariti Diani. Ko se vrača iz hiše jo pograbita Jordan in Logan ter jo strpata v avto. V avtu sta bili tudi Portia in Sally. Cassie odpeljejo na gozdno čistino, kjer jo privežejo k drevesu. Cassie takoj postane jasno, da so ji ugrabitelji pripravili mučenje, saj je vedela, da so tako Portia kot tudi Jordan in Logan lovci na čarovnice. Sklepa, da se je njihovi druščini pridružila tudi Sally. Cassie zbere vso svojo energijo in v mislih Adamu sporoči, da je v težavah. Med tem ko čaka na pomoč, Jordan vzame iz ognja razbeljeno kovino in vpraša Cassie po čarovniških pripomočkih. Cassie se sprva začudi nad vprašanjem, nato pa spozna, da za vsem tem verjetno stoji novi ravnatelj.

Ko Cassie že misli, da se ne bo izognila mučenju, se na jasi pojavijo Deborah, Adam in Diana. Logan pograbi puško in jo naperi proti članom kroga. Še preden pa mu uspe sprožiti prvi strel, Cassie usmeri energijo v žarečo kovino in v palico v trenutku zajame ogenj. Tedaj se na čistini pojavijo tudi ostali člani kroga in vname se pretep v katerem zmagajo člani kroga. Sally ob tem spozna, da Cassie in njena druščina le ni tako slaba. Obljubi jim pomoč.

Na poti domov Cassie pove Nicku, da njuno razmerje nima prihodnosti. Nick se s tem strinja, saj mu je bilo že nekaj časa jasno, da Cassie ljubi le Adama. Med njima je namreč posebna vez, ki jo ne more pretrgati nihče .

Sally seznani čarovnice, da Jack Brunswick naklepa napad devetega v mesecu, ravno v času luninega mrka. Takrat naklepa povzročiti nesrečo na mostu, ki otok New Salem povezuje s celino. Nad mesto naj bi namreč poslal orkan, ki bo usoden za New Salem in njegove prebivalce.

Orkan se bliža mestu. Člani skrivnega kroga najprej opozorijo vse prebivalce otoka, naj se pripravijo na najhujše, ter predlagajo, da otok zapustijo. Posvarijo tudi starše in druščino starih čarovnic. Kljub opozorilom pa se gospa Quincey, gospa Constance in gospa Franklin odločijo, da ostanejo na otoku. To noč naj bi namreč izvajale poseben ritual, ki naj bi ozdravil Cassino mati.

Enajst članov kroga se zbere v Adamovem stanovanju. Manjka le Faye, ki s krogom ni hotela sodelovati. Krog v izrednih razmerah izglasuje novo vodjo. Na Cassino presenečenje člani enoglasno odločijo, da je prav ona tista, ki bi morala voditi krog. Po izpeljanem ritualu ji nadenejo pripomočke, ki so jih ob svojih ritualih uporabljale prvotne čarovnice.

Ko se približuje lunin mrk, Cassie zasliši notranji glas, ki ji naroči, da se s svojim krogom zbere pri pogoreli hiši 13. Člani se odpravijo proti pečini. Ko jo dosežejo, se ozrejo v nebo in tedaj zagledajo luno, prekrito z rjavo senco. Na ostankih hiše 13 se prikaže zgradba, za katero Cassie najprej misli, da jo vidi le v mislih. Nato Cassie začuti, da mora vstopiti v hišo, kjer se bo spopadla z Jackom Brunswickom. Cassie se najprej odpravi v hišo sama. Sreča se s svojim očetom, ki ji obljubi, da v zameno za krvno zavezo z njim, ustavi prihajajoč orkan. Cassie se mu postavi po robu. Začuti moč in jo usmeri proti očetu. Pridruži se ji tudi ostalih deset članov kroga, vendar pa njihova moč lahko premaga napadalca le, če se jim pridruži tudi dvanajsti član kroga. Na njihovo presenečenje Faye res pristopi. S skupnimi močmi premagajo Jack Brunswicka.

Člani kroga so ponovno zbrani. Soglasno določijo, da bo imel krog tri vodje, in sicer Diano, Faye in Cassie. Druščina obišče stare čarovnice. Cassie se razveseli svoje matere, ki zdrava klepeta in pije čas v dnevni sobi gospe Constance.

Ob koncu pa Diana Cassie pošlje po škatlo, ki jo je pred kratkim zakopala na obali. Cassie izkoplje škatlo in se se vrne k druščini. Ko jo odpre, v njej zagleda ogrlico s posebnim kristalom. Diana ji pojasni, da je ta ogrlica lahko njena, prav tako pa je njen tudi Adam. Cassie sprva ne dojema Dianinih besed. Diana ji pojasni, da sta si Adam in Cassie usojena. Njune usode ni mogoče spremeniti. Adam je sprva presenečen, a se hkrati zaveda, da ima Diana prav. Adam objame Cassie in jo poljubi na lice.

0
2
4
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
taša
11. 01. 2015 ob 21:06:32
4 od 5 zvezdic
Emeline
29. 05. 2013 ob 04:46:17
5 od 5 zvezdic