Tajni krog
Knjigo prispeval/a:
Amy12
The Secret Circle (1. del)

Tajni krog

The secret circle - The Captive

4.5/5 · 2 oceni

Cassie si prizadeva najti kristalno lobanjo, vendar je pri tem neuspešna. Faye ji vztrajno grozi, da bo Diani povedala za skivnostni poljub z Adamom. Cassie se bori s časom, ki ji ga je dala Faye na voljo, zato Diano še bolj zavaja. Z izgovorom, da jo je strah, prespi noč pri Diani. Noč izkoristi za iskanje lobanje, vendar pa je pri iskanju neuspešna. Kmalu ugotovi, da je lobanja zakopana nekje v pesku. Prekoplje celo obalo in jo na koncu le najde. Izroči jo Faye, ki pa takoj izvede ritual. Cassie je pri izvedbi rituala prisotna. Faye vztraja pri vpogledu v moč lobanje, Cassie pa pri tem opazi, kako je iz lobanje ponovno izšel zli duh. Cassie po končanem ritualu lobanjo vrne na mesto, kjer jo je našla.

Bliža se ples (Homecoming dance) in Cassie nima soplesalca. Članom kroga zaupa, da se plesa sploh ne želi udeležiti. Vse pa se spremeni, ko nekaj dni pred plesom Diana hudo zboli in obleži v postelji. Adam tako ostane brez spremljevalke. Diana se dobro zaveda, da bo Faye izkoristila priložnost in se zapletla z Adamom, zato pokliče Cassie in jo prosi, naj ona spremlja Adama na plesu. Cassie se najprej upira, nato pa le ustreže Dianini želji.

Cassie se znajde v težavi, saj za ples nima primerne obleke. Diana ji naroči, da naj se odpravi k Melanie in Laurel, ki bosta poskrbeli tako za obleko in kot tudi ličenje. Cassie se pred odhodom pogleda v ogledalo in ostane brez besed. Dekleta pri oblačenju in ličenju zmoti zvonec. Cassie pohiti k vratom in ko jih odpre, zagleda Adama. Oba ostaneta brez besed.

Adam in Cassie se udeležita plesa. Adam vztraja, da morata s Cassie na plesišče in zdi se, da imata vse pod nadzorom. Nato pa zaslišita počasno romantično glasbo. Najprej se spogledata, nato poizkušata zapustiti plesišče, na koncu pa vseeno zaplešeta. Adam objame Cassie in jo močno stisne k sebi. Ob koncu glasbe se poljubita, a trenutek sreče kmalu izgine, saj spoznata, da sta se ponovno pregrešila. Odideta vsak svojo pot. Cassie tisti večer pleše s številnimi fanti s šole. Čez nekaj časa pa Cassie prične pogrešati eno izmed članic kroga. Odpravi se v zloglasno kotlovnico, kjer naj bi se Faye, Deborah in Suzan zabavale s fanti. Namesto pričakovane druščine, jo pričaka truplo Jeffreya. Kmalu za Cassie v kotlovnico prideta tudi Nick in Adam. Oba si prizadevata, da bi pomirila prestrašeno Cassie. Cassie opazi, da se je med fantoma vnela tekmovalnost.

V kotlovnici se zbrani druščini pridružita še Chuck in Dough ter Deborah. Odločijo se, da s pomočjo kristala poizkušajo izslediti, od kod je prišlo zlo, ki je povzročilo smrt Jeffreya. Kristal jih odpelje proti njihovim domovom, nato pa naprej proti stari uti. Adam, Cassie in Deborah zagledajo senco. Stečejo proti njej, da bi natančneje videli, kaj pravzaprav senca je. Cassie in Deborah jo celo ujameta, vendar je senca premočna in se jima izmuzne iz rok.

Cassie se naslednji dan ponovno odpravi po poti proti pokopališču. Ogleda si staro uto, ki deluje zelo skrivnostno, nato pa si ogleda še spominske plošče na pokopališču. Ugotovi, da so starši skoraj vseh članov kroga že mrtvi, njeno pozornost pa pritegne dejstvo, da so vsi umrli leta 1976.

Bliža se nov ples (Helloween) in tudi tokrat je Cassie brez soplesalca. Dobi idejo, da bi lahko tokrat na ples povabila Nicka, ki je sicer miren, tih in ne kaže posebnega interesa za druženje. Obišče ga v njegovi garaži, kjer popravlja star avtomobil. Poizkuša biti prijazna, vendar se Nick na njene besede odzove hladno. Cassie odide. Mimo Cassie se pripelje Deborah. Povabi jo na vožnjo z motorjem in Cassie pristane. Odpeljeta se proti ruševinam ene izmed hiš, šlo naj bi za trinajsto hišo v ulici, hišo Black Johna. Cassie tam najde tudi hematit, temen, trden in hladen kristal.

Zgodba se nadaljuje, ko se krog zbere na zasedanju, kjer glasujejo o vodji kroga. Tako Diana kot tudi Faye namreč na isti dan praznujeta rojstni dan in dopolnita 17 let. Prav to pa predstavlja mejnik, ko bo eni izmed nju podeljena doživljenjska vloga vodje kroga. Člani se zberejo in glasujejo. Glasovanje je izenačeno, odločilni glas pa da Cassie. Glasuje za Faye.

Adam takoj posumi, da v ozadju Cassinega glasu stoji Faye s svojim izsiljevanjem in manipulacijo, vendar pa izzida glasovanja ni več mogoče spremeniti. Diana preda mesto vodje Faye, ta pa takoj ukaže Cassie izkopati kristalno lobanjo. Čeprav številni člani kroga nasprotujejo, Faye preko posebnega rituala sprotsti energijo, ki jo v sebi skriva lobanja. Lobanja rapade, v zrak se sprosti še več zla, člani kroga pa obležijo na tleh. Ko pridejo k zavesti in se ozrejo naokoli, njihovo pozornost pritegne nenavadno rdeča svetloba v eni izmed dvanajstih hiš. Cassie in Melanie pohitita v dolino, med tem ko ostali sledijo z nekaj zaostanka. Cassie takoj opazi, da se rdeča svetloba širi iz njene hiše.

Cassie in Melanie vstopita v hišo in iz nje rešita Cassino mater Alexandro. Cassie obstane ob svoji babici, ki ji z zadnjimi močmi zaupa celotno zgodobo o Johnu Blacku, nevarnemu napadalcu, ki je ponovno med živimi. Lobanja je namreč tista, ki mu je omogočila povratek med žive. Babica Cassie zaupa, kje je posebna knjiga (Book of Shadows), kjer so zbrani uroki vseh Cassinih prednikov. Tik preden babica umre, pa pove Cassie, da se lahko bori proti zlu, če bo le zbrala dovolj poguma, da se mu bo postavila po robu.

Cassie stopi iz hiše. V glavi ji odzvanjajo babičine zadnje besede. Neustrašno se obrne proti Faye in ji pove, da se ne boji več njenega izsiljevanja ter da se ne bo več podrejala njenim ukazom. Faye opozori Cassie, da bo izdala njeno skrivnost Diani, a Cassie je prepričana, da je pravi čas, da resnica pride na dan. Faye se obrne proti Diani odločena, da izda Cassiino skrivnost.

0
2
4
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
taša
09. 01. 2016 ob 17:51:10
4 od 5 zvezdic
nadja
25. 09. 2013 ob 14:24:07
nadja
To knjigo si resnično želim prebrati ker je posneta serija ena izmed mojih najljubših, ampak kaj če je v naši knjižnici nimajo :/
Emeline
29. 05. 2013 ob 04:46:08
5 od 5 zvezdic