Umetnost dobrega življenja
Knjigo prispeval/a:
elchy

Umetnost dobrega življenja

Die Kunst des klugen Handelns

Že od antike, se pravi najmanj 2500 let – najbrž pa še veliko dlje – so si ljudje vedno znova zastavljali vprašanja o dobrem življenju:
Kako naj živim? Kaj pomeni dobro življenje? Kakšno vlogo igra usoda? Kakšno vlogo igra denar? Je dobro življenje stvar načina mišljenja, osebne drže ali gre za konkretno doseganje življenjskih ciljev? Je bolje stremeti k sreči ali se izogibati nesreči?
Vsaka generacija si ta vprašanja zastavi na novo. Odgovori pa so načeloma vselej nezadovoljivi. Zakaj? Ker vedno iščemo en princip, eno načelo, eno pravilo. Ta sveti gral dobrega življenja pa ne obstaja.
V zadnjih desetletjih se je na številnih področjih zgodila revolucija mišljenja. V znanosti, politiki, ekonomiji, medicini in na mnogih drugih področjih so spoznali, da je svet veliko preveč zapleten, da bi ga lahko dojeli z eno veliko idejo ali peščico principov. Zato da bi razumeli svet, potrebujemo kup orodja oziroma različnih miselnih metod. In to je namen pričujoče knjige. V njej boste našli 52 miselnih metod, ki sicer niso zagotovilo za dobro življenje, a z njimi ga boste zagotovo laže dosegli.

0
0
0
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
Book Depository