Varuh otrokovih dolžnosti: ali nehajte se ukvarjati z otrokovimi pravicami!
Knjigo prispeval/a:
Ever

Varuh otrokovih dolžnosti: ali nehajte se ukvarjati z otrokovimi pravicami!

,

3/5 · 1 ocena

"Lahko je imeti otroka rad in mu popuščati, da dela kar hoče. Težko je imeti otroka toliko rad, da od njega zahtevaš da sodeluje, se uči različnih spretnosti, pa vztrajnosti in lepega vedenja."

Avtorja o knjigi:

Večini staršev paše popularna, mehka vzgoja, iskanje pravic, skrb in aktivna zaščita otroka, da se slučajno nebi utrudil, ali da nebi moral o čem odločati. Saj bi moral potem nositi posledice svojih odločitev. Kaj šele ravnanj! Staršem prvih razredov v šoli paše, da ni ocen, ker se tako lahko mirno predajajo utvari, ki jo zgradijo iz opisnih ocen. Utvari o tem, da bo otrok mirno, nezahtevno zakoračil skozi osnovno šolo in prinesel odlično spričevalo ter vse točke za pravo gimnazijo. A ko pridejo ocene, se svet podre.

Otroke učijo manir, kulture, navad. Ko se otroci pričnejo upirati, se večina staršev umakne v varne pozicije dogovarjanja in parlamentiranja, pogosto že z vrtčevskimi otroki. Kako bo potekalo parlamentiranje, ko otrok v tretjem razredu ne bo več hotel k pouku? Bosta tudi takrat »oba zmagala«?

Bosta, le na tak način, da bo otrok za en dan počakal doma pri babici, v šolo pa odnesel podpisano mamino laž, kako, da je bil bolan, revček! In obljubil bo, da bo poslej pridno hodil v šolo …

Ja, oba sta zmagala - otrok nad starši, neodgovornost nad razumom.

Da se take zgodbe ne bodo dogajale tudi vam in da ne boste potihem pričakovali, kdaj se bo zgodil čudež, je nastale tale knjiga. Premnogi starši pričakujejo čudež najvišjega reda - da bo nekega dne otrok in najstnik sam od sebe začel uporabljati »hvala« in »prosim«, da bo skrbel zase in svoje stvari. Delal bo za šolo in doma pomagal. Vstajal bo zjutraj in zvečer hodil spat in ne ravno obratno.

0
0
1
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
Xena
27. 02. 2017 ob 09:21:30
3 od 5 zvezdic

Druge knjige avtorja

Book Depository