Volk
Knjigo prispeval/a:
Phillip
Shepherd (1. del)

Volk

The shepherd

4.5/5 · 4 ocene

Umirjeno življenje v teksaškem mestecu Asherton se spremeni v srhljivo nočno moro, ko se v bližini ustavi najokrutnejši morilec vseh časov, Francis Ackerman mlajši. Zver v njem je prebudil oče, psiholog, ki je želel dokazati, da se morilec ne rodi, pač pa ga je mogoče ustvariti. Lastnega otroka je podvrgel okrutnemu eksperimentu, rezultat pa je strašljiv: morilec ne izbira žrtev in sredstev. Moški, ženske, otroci, ostareli, vsi so s pronicljivim klavcem, ki rad zastavlja napol filozofska vprašanja o smislu in bistvu življenja, prisiljeni sodelovati v kruti igri, kjer gre za življenje in smrt.

Najhuje pa je, da je pretkani psihopat neulovljiv: če pozna na stotine načinov mučenja in ubijanja, zagotovo pozna prav toliko poti za pobeg. Napetost se stopnjuje, ko v mesto pride neznanec Marcus in nepričakovano naleti na Ackermana. Obenem se zaplete tudi z lokalnim šerifom, za katerega se izkaže, da je povezan s sumljivimi posli, ki segajo v sam vrh državnega aparata. Nenadoma sta v mestu vsaj dva volka …

Ali pa nič ni tako, kot je videti? Imajo prebivalci vsaj pastirja, ki bi jih lahko obvaroval pred krutim koncem?

0
2
0
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
duska66
13. 10. 2018 ob 08:19:14
5 od 5 zvezdic
Happiny
02. 05. 2018 ob 13:47:54
5 od 5 zvezdic
monique
27. 11. 2017 ob 23:15:35
4 od 5 zvezdic
Ko sem brala tale prvi del, sem bila na koncu sicer malo zbegana, kaj točno se je sploh dogajala, ampak knjiga mi je bila zanimiva. Drugi in tretji del sta pa sploh odlična!
Phillip
27. 11. 2017 ob 15:29:42
4 od 5 zvezdic
Knjiga je super za vse ljudi ki imaste radi kriminalke, je pa še meni, ki pa sem prebral veliko njih bila zelo strašljiva.