Zapiski
Knjigo prispeval/a:
prada2015

Zapiski

Chronicles

1/5 · 1 ocena

Prišel sem od daleč in začel na dnu. Ampak usoda je bila jasna. Zdelo se mi je, da gleda naravnost vame in v nikogar drugega.

Bob Dylan je ena največjih kulturnih ikon 20. stoletja in po 45 letih še vedno na glasbeni sceni. V tem času je izdal številne albume, ki so dodobra spremenili podobo popularne glasbe.

Dylanovi Zapiski niso običajna avtobiografija. Kdor bo v tej knjigi iskal avtorjevo izpoved ali podrobnosti iz privatnega življenja, jih ne bo našel. Dylan tudi v tej knjigi, kot vedno, popolnoma nadzira svojo podobo. Je odkrit, a ne preveč odkrit, v glavnem se izmika, včasih pa se razkrije. Potek svojega življenja opisuje krožno in ne kronološko. Začne v zgodnjih letih v Greenwhich Villageu, nato preskoči nekaj let in se vrne v šestdeseta, ko se je dovolj formiral, da se je lahko začel vzpenjati na svoji glasbeni poti.

Njegovo pisanje je poetično, strastno in prodorno, spominja se New Yorka, nočnih zabav, literarnega prebujenja, prehodnih ljubezni in trdnih prijateljstev, skratka njegovo pisanje je ravno tako navdihujoče, kot njegova najboljša glasba.

0
1
0
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
prada2015
05. 02. 2016 ob 11:45:04
1 od 5 zvezdic
Zelo dolgočasna knjiga. O njegovem življenju zvemo tako malo. Najslabša biografija kar sem jih prebrala. Zelo sem razočarana nad izbiro. :(
Book Depository

O tej knjigi na forumu