Zavetje vode
Knjigo prispeval/a:
elchy

Zavetje vode

The Weight of Water

5/5 · 1 ocena

Kasienka in njena mama s Poljskega v Anglijo pripotujeta samo z enim kovčkom in vrečo perila. Kasienka je zbegana in žalostna, njena mama pa ima strto srce, saj se je sem odpravila iskat izginulega moža. Kasienka s težavo navezuje stike, na novi šoli se ne počuti sprejeto, sooča se s težavami, ki so ji bile doslej tuje.

Oživi le, ko gre plavat, čeprav se tudi ob tem ne more znebiti občutka, da se potaplja. A v zavetju vode sčasoma najde moč, razumevanje, ljubezen in pogum, da se spopade z ovirami, ki ji jih je življenje postavilo na pot.

1
1
0

Kupi to knjigo

Cena v spletni trgovini se lahko razlikuje od cene, ki smo jo zasledili in zapisali. Podatki so bili nazadnje posobljeni 07. 08. 2022 18:30:14
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
Kolibri123
17. 11. 2019 ob 12:00:17
Kolibri123
To knjigo sem našla čisto slučajno na oddelku za odrasle. Kar je zelo v redu, da je ponujena odraslim bralcem v branje, je pa manj v redu, da nisem niti enega izvoda našla v oddelku za mladino. Zdaj jo bodo naročili tudi za mlade bralce. Ko sem jo prelistala, sem jo nesla domov svoji še ne 12-letni vnukinji. Skupaj sva jo prebrali in se sproti o njej pogovarjali. Krasno, globoko in zdravilno za otroke, ki se otepajo s težkimi družinskimi situacijami in za povrh še z vrstniškim nasiljem v šoli pa tudi za tiste, ki tovrstno nasilje samo opazujejo ali pa ga celo sami izvajajo. Predvsem pa za starše, vzgojitelje in učitelje. Ta knjiga bi morala bit obvezno javno branje s pogovorom na razrednih urah 11-13 letnikov, saj na blag in sočuten način postavi tako otroka kot odraslega bralca v razumevanje zakonitosti in vzorcev vrstniškega nasilja, reakcije vpletenih in kako ravnati, ko se ti kaj takega dogaja. Pospremljena je z odličnim spremnim tekstom otroške psihologinje Majde Mramor. Knjigi dajem čisto petico.
Kolibri123
17. 11. 2019 ob 11:32:21
5 od 5 zvezdic
Book Depository

O tej knjigi na forumu