Ženici
Knjigo prispeval/a:
ursan1

Ženici

Two old women

4.7/5 · 3 ocene

Legenda pripoveduje o dveh ostarelih ženskah, ki ju je njihov rod pustil same sredi mrzle pokrajine. Ker sta bili stari in bolni, sta jim bili samo v breme. V trdem, krutem boju za življenje ni prostora za ostarele, slabotne, ki Eskimi izpostavijo. To so njihovi nenapisani zakoni.

Ko si nekoliko opomoreta od presenečenja, se odločita, da se ne bosta predali usodi. Pogumno se odpravita na pot, premagujeta vse ovire, napredujeta korak za korakom. Dolgoletne izkušnje jima koristijo, saj so jima izostrile občutke za nevarnost, ju usposobile za trezno in preudarno razmišljanje. Brez vsakršne pomoči si znata v nemogočih razmerah ukresati ogenj, najti in urediti prebivališče, se dokopati do hrane. Pomagata si, ko omaga ena, jo hrabri druga. Ne data prilike porazu. Zmagata in svojemu plemenu, ki je med potjo zašlo v težave, pomagata. To jima da zadovojstvo in še večji ponos.

1
3
0
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
furry17
26. 09. 2015 ob 15:46:57
4.5 od 5 zvezdic
ursan1
14. 05. 2013 ob 18:57:22
5 od 5 zvezdic
bocemeti
12. 12. 2012 ob 14:30:11
4.5 od 5 zvezdic
knjigo sem prebrala že dolgo nazaj sama zgodba pa mi je ostala v spominu, prav zaradi tega, o čemur govori, o boju za preživetje, o boju za svoj prostor v skupnosti, mar tega ne počnemo tudi danes... priporočam
Book Depository

O tej knjigi na forumu