Zgodbe iz tridesetih let
Knjigo prispeval/a:
Ever

Zgodbe iz tridesetih let

Vas zanima, kako je izgledalo slovensko meščansko življenje med vojnama? Milena Mohorič ga za vas naslika v zbirki nanizank iz tridesetih let.

Milena Mohorič je mojstrica kratke zgodbe. Ker se je vse svoje življenje ukvarjala z 'ženskim vprašanjem', je junak njene kratke zgodbe seveda ženska. Vendar ne katera koli; večinoma gre za meščansko žensko. In posledično se zgodi, da skoraj noben drug avtor ali avtorica kratke pripovedne proze ne zna opisati atmosfere slovenskega meščanskega življenja med vojnama tako prepričljivo kot Milena Mohorič. Če ženska v ta svet ne vstopi kot soproga, ima samo še dve možnosti: da je umetnica ali pa femme fatale, »kamen spotike vsem vrlim zakonskim ženam«. Tako je zakoličen meščanski svet Milene Mohorič. In avtorica ga opazuje in opisuje z antropološko radovednostjo, z veseljem do umetniškega ustvarjanja, z dobrohotnim razumevanjem in večinoma brez ironije ali sarkazma.

Izbor zgodb sta pripravila dr. Lado Kralj in Peter Scherber.

(Beletrina)

0
0
0

Kupi to knjigo

7,99 € EUR
Več o ponudbi
Cena v spletni trgovini se lahko razlikuje od cene, ki smo jo zasledili in zapisali. Podatki so bili nazadnje posobljeni 14. 12. 2019 18:00:11
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
Book Depository