Zofijin svet
Knjigo prispeval/a:
by_sas

Zofijin svet

Sophie's World

5/5 · 1 ocena

Zofija Amundsen (v norveščini Sofie Amundsen) je petnajstletno dekle, ki živi s svojo mamo in številnimi hišnimi ljubljenčki v hiši na Norveškem. Njen oče je kapitan na naftnem tankerju in je večino leta zdoma.

Ko nekega dne pride Zofija iz šole, najde v poštnem nabiralniku ovojko z njenim imenom, v njej pa listič z vprašanjem Kdo si. Tekom prihodnjih dni dobiva v nabiralnik nove in nove ovojke s podobno vznemirljivimi vprašanji in miselnimi nalogami. Kmalu se izkaže, da ji pisma pošilja starejši filozof Alberto Knox. Alberto želi Zofiji predstaviti tečaj filozofije in vsako sporočilo, ki ga Zofija prejme, pomeni iztočnico določenega filozofskega razdobja. Zofija začne ob Albertu čedalje bolj pronicljivo razmišljati o svetu, o sebi in o večnih vprašanjih, ki tarejo človeštvo. Alberto prikaže Zofiji skozi pogovore in dialoge celotno zgodovino filozofije z vsemi najslovitejšimi filozofi določenih obdobij. Na koncu ugotovita, da sploh nista pravi osebi, temveč da le nastopata v knjigi.

2
2
1

Kupi to knjigo

Jostein Gaarder
8,99 EUR
Več o ponudbi
Cena v spletni trgovini se lahko razlikuje od cene, ki smo jo zasledili in zapisali. Podatki so bili nazadnje posobljeni 14. 10. 2021 04:00:16
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
Satini
05. 03. 2018 ob 19:06:14
5 od 5 zvezdic
Book Depository