Žvižgači
Knjigo prispeval/a:
elchy
The Whistler (1. del)

Žvižgači

The Whistler

5/5 · 1 ocena

Pričakujemo, da bodo sodniki pravični in modri. Toda kaj se zgodi, ko sodnik sam zaobide zakon ali prejme podkupnino za razsodbo?

Lacy Stoltz je preiskovalka pri floridskem Odboru za nadzor sodstva. Njena naloga je, da obravnava prijave v zvezi s sodniškimi prestopki.

Nenadoma se na njeni mizi znajde primer korupcije velikih razsežnosti. Primer ji predstavi nekdanji odvetnik, iz varnostnih razlogov poimenovan z lažnim imenom, Greg Myers. Ta trdi, da pozna sodnico s Floride, ki je ukradla več denarja, kot so ga vsi drugi pokvarjeni sodniki skupaj.

Kje je vir nezakonito pridobljenega denarja? Očitno se je sodnica skrivaj povezala z mafijo, ki si lasti dobičkonosne igralnice in golfišča. Sodnica kriminalcem preprosto gleda skozi prste tako, da primere prikroji v njihovo korist, oni pa ji dovolijo, da si vsakič odreže kos pogače.

Toda zdaj jo Greg želi ustaviti. Njegova edina stranka je človek, ki pozna resnico, zdaj pa bi jo rad spravil na svetlo in se dokopal do nagrade, ki jo žvižgačem obljublja floridski zakon.

Ko Lacy dobi primer, takoj posumi, da gre za nekaj nevarnega. Toda nevarnost je eno. Smrtna nevarnost pa je čisto nekaj drugega.

0
0
0

Kupi to knjigo

John Grisham
7,60 EUR
Več o ponudbi
Cena v spletni trgovini se lahko razlikuje od cene, ki smo jo zasledili in zapisali. Podatki so bili nazadnje posobljeni 09. 04. 2020 00:31:29
Book Depository

Komentarji in ocene

Pridruži se Bralnici
Oceni in komentiraj knjige, jih shrani na svoj seznam priljubljenih, sodeluj na forumu in se druži z ostalimi člani.
Pridruži se zdaj
marko
07. 03. 2020 ob 12:35:28
5 od 5 zvezdic