Drugo

Pokaži samo v slovenščino prevedene knjige
Klub golih pesti
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Klub golih pesti (Fight Club)
Chuck Palahniuk
- 3 ocene

Knjigo pripoveduje moški z dolgočasnim in navadnim življenjem. Vse se pa obrne ko v njegovo življenje vstopi Tyler. Tyler je njegovo popolno nasprotje in ga nagovarja k drugačnemu načinu življenja. Tako spozna Marlo, ki mu je takoj všeč, a zgleda, da je všeč tudi Tyler-ju. Toda zakaj Tyler in Marla nista nikoli v istem prostoru? In zakaj se Marla obnaša kot da Tyler za njo ne obstaja? Kdo ima glavno vlogo pri ustanovitvi kluba Fight Club?

Po knjigi je... Preberi več

Šepetalec vetra
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Šepetalec vetra Henning Mankell

Devet noči na strehi pekarne. Afrika, po kolonializmu, spominjanje barbarskih pohodov, spominjanje na čas vladanja belcev, življenska zgodba Nelia, 10letnega fanta, ki ve modrosti sveta. Male skrivnosti in dogodivščine njegove tolpe, malo ljubezni, a neuslišane. Esmeralda, hčerka bivšega kolonialista dona Juana, ki ustanovi gledališče v katerem se dogaja veliko več, kot v gledališčih pri nas. Zgodovina, življenje, trpljenje in otroška naivnost v enem.... Preberi več

Gimnazijec
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Gimnazijec Igor Karlovšek
- 11 ocen

Gimnazijca sem prebrala pred kratkim (že tretjič).

Zgodba govori o Petru, ki je obtožen umora svojega najboljšega prijatelja Tadeja. Peter se na sodišču ne brani, saj ga je celotna situacija tako potrla, da o Tadeju in dnevu, ko je umrl, ne more govoriti. Tako mu sodnica izreče kazen. Kazen je premestitev v prevzgojni dom Radeče, Petra pa tudi prešolajo iz Prve gimnazije v Celju (Kajuh, kot ji pravimo) na gimnazijo Celje Center.

Peter se znajde v nemogočih situacijah... Preberi več

Preden se poslovim
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Preden se poslovim (Before I Fall)
Lauren Oliver
- 13 ocen

Kaj bi storili, če bi imeli samo še en dan življenja? Samantha Kings ima vse. Je popularna in lepa ter ima prekrasnega fanta. 12. april bil moral biti še en navaden dan v njenem življenju, a je dan ko Samantha umre. Toda Samanthina duša ne zapusti tega sveta, namesto tega se Samanta vsako jutro znova zbudi in znova živi 12. april.

Kaj bo storila, da se reši iz tega ponavljanja? Koga mora rešiti, da bo rešena sama?

Neverjetna... Preberi več